gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 15 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΡΚΑΔΕΣ Δήμος ΖΑΚΥΝΘΟΣ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (15)

Κόμβοι, εμπορικοί

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Αγιος Κήρυκας ή Αγγερικός

ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ο Αγιος Κήρυκας ή Αγγερικός, βρίσκεται στη μέση σχεδόν του κάμπου του νησιού, ανάμεσα σε λιοστάσια, σταφίδες και αμπέλια. Το χωριό φημιζόταν άλλοτε (προσεισμικώς) για τις παλιές εκκλησίες με θαυμάσιες εικόνες αρχαιολογικής αξίας και εσωτερικό καλλιτεχνικό διάκοσμο. Επίσης για τα παραδοσιακά κτίρια, τις επαύλεις κλπ. Σημειώνεται ότι εδώ υπήρχε και το αρχοντικό εξοχικό σπίτι του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Στο διαμέρισμα αυτό λειτουργεί σήμερα το ΤΕΕ και το Δημοτικό Στάδιο.

Δήμος Αρκαδίων

ΑΡΚΑΔΕΣ (Δήμος) ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Βανάτο

ΒΑΝΑΤΟ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Aποτελεί την έδρα του Δήμου Αρκαδίων. Βρίσκεται στο μέσο και ανατολικά της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου. Το διασχίζει ο επαρχιακός δρόμος Ζακύνθου-Βολιμών και συνδέεται με δημοτικούς δρόμους με την τουριστική περιοχή Πλάνου-Τσιλιβή. Διαθέτει κηπευτικά, σταφίδα, κρασί και λιοστάσια, αφού και αυτό είναι μέσα στον κάμπο της Ζακύνθου. Και αυτό το διαμέρισμα φημιζόταν για τις παλιές και ωραίες εκκλησίες, και τις επαύλεις που κοσμούσαν ολόκληρη την περιοχή και που κακή τη μοίρα, ο σεισμός του 1953 κατέστρεψε. Την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη γίνεται το παραδοσιακό πανηγύρι της Υπεραγίας Θεοτόκου ή Παναγούλας. Στην έδρα του Δήμου λειτουργεί Γυμνάσιο και το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχίας Ζακύνθου


Καλιπάδο

ΚΑΛΙΠΑΔΟ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Το Καλιπάδο απλώνεται στους νότιους πρόποδες ενός ψηλού και κατάφυτου από ελαιώνες λόφου του Αγίου Πέτρου. Σύμφωνα με την παράδοση, υπάρχει σε ένα βράχο αποτυπωμένο και το πάτημα του Αγίου. Αξιόλογα παραδοσιακά κτίσματα, εκκλησίες, επαύλεις κλπ. έχουν καλύψει ολόκληρη την περιοχή του καταπράσινου αυτού πεδινού οικισμού. Κάθε Σεπτέμβρη γίνεται το παραδοσιακό πανηγύρι της Σπηλούλας με μεγάλη συμμετοχή κοινού.

Κυψέλη

ΚΥΨΕΛΗ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Με τις γραφικές παραλίες της Κυψέλης ολοκληρώνεται η ανατολική παραλιακή πλευρά του Δήμου Αρκαδίων, με την αυξημένη τουριστική κίνηση. Εδώ συναντάμε την παραλία «Παχύ Αμμος», την παραλία «Δροσιά» και την παραλία «Αγιος Κωνσταντίνος» Η Κυψέλη ή Μπελούσι με τα θαυμάσια περιβόλια, τους κήπους, και το φημισμένο νεροκρέμμυδο, εξ'αιτίας των πολλών νερών που διαθέτει, αποτελεί μια όαση στην ανατολική πλευρά του Δήμου μας. Είναι γνωστό άλλωστε το εργοστάσιο εμφιάλωσης του νερού «ΛΕΒΑΝΤΕ» που λειτουργεί εκεί.

Πλάνος

ΠΛΑΝΟΣ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ο Πλάνος-Τσιλιβή αποτελεί ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο θέρετρο που απέχει 5χλμ από την ιστορική πόλη της Ζακύνθου. Λόγω της γραφικής ομορφιάς και του ωραίου κλίματος με την χαρακτηριστική δροσερή ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόλπος Τσιλιβή, συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές Έλληνες και αλλοδαπούς και έχει αποκτήσει φήμη τουριστικού κέντρου της Ζακύνθου με κοσμοπολίτικο περιβάλλον.

Σαρακινάδο

ΣΑΡΑΚΙΝΑΔΟ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Στην ίδια ευθεία και νότια από τον Αγιο Κήρυκα, απλώνεται το δημοτικό διαμέρισμα του Σαρακινάδου, μέσα στην καταπράσινη πεδινή περιοχή από σταφίδες αμπέλια και λιοστάσια. Αποτελεί την πύλη εισόδου επικοινωνίας με τα άλλα διαμερίσματα του Ζακυνθινού κάμπου και της ορεινής βορειανατολικής πλευράς της Ζακύνθου, από την οποία οδηγούμαστε ακτοπλοϊκώς στην Κεφαλλονιά. Δεν είναι άσχετη με την συγκυρία αυτή, η παρατηρούμενη τα τελευταία χρόνια επαγγελματική δραστηριότητα στην περιοχή αυτή.

Τραγάκι

ΤΡΑΓΑΚΙ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Το Τραγάκι είναι συνεχόμενη περιοχή του κόλπου Τσιλιβή και διακρίνεται για τις πολλές ιδανικές αμμουδιές του, όπως η παραλία Μπούκα, η παραλία Κατραγάκι, η παραλία στο Ακρωτήρι, Γάιδαρος και η παραλία Αμπουλα. Και εδώ έχουμε παρουσία οργανωμένων Ξενοδοχειακών συγκροτημάτων με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, καθώς και καταλύματα, πλήρως εξοπλισμένα για σύγχρονες οικογενειακές ανάγκες. Επίσης υπάρχει αλιευτικό καταφύγιο που καλύπτει μερικώς τις ανάγκες των κατοίκων. Το Τραγάκι, χτισμένο στη βόρεια πλευτά του λόφου Καβελάρης, αγναντεύει το πέλαγος του Ιονίου ανάμεσα σε αμπέλια, περιβόλια και λιοστάσια. Η καθαρότητα της θάλασσας σε συνδυασμό με τις ιδανικές αμμουδιές στην δαντελωτή παραλία, αποτελούν τον πιο ελκυστικό τόπο για καλοκαιρινές διακοπές, λαμβανομένου υπόψη ότι και στην παραλία αυτή έχει απονεμηθεί η Διεθνής βράβευση «Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης».

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Χάρτες

ΑΡΚΑΔΕΣ (Δήμος) ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ