gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 11 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΟΤΑΜΙΑ Δήμος ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (11)

Κόμβοι τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Ποταμιάς

ΠΟΤΑΜΙΑ (Δήμος) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Ορια

ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ (Βουνό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΒΔ ο ποταμός Καρπενησιώτης, ΝΔ, Ν & Α ο ποταμός Κρικελλιώτης.

ΚΩΝΙΣΚΟΣ (Βουνό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Δ & Β ο Καρπενησιώτης ποταμός, Ν το Μέγα Ρέμμα που τροφοδοτεί τον Καρπενησιώτη.

ΧΕΛΙΔΩΝ (Βουνό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Δ & ΝΔ από τον Κρικελλοπόταμο, ΝΑ & Α από το Καρπενησιώτικο ποτάμι, ΒΔ από τη λίμνη Κρεμαστών και συνέχεια τον Ταυρωπό ποταμό και Β από το Καλεσμενιώτικο ρέμα που πηγάζει από τα Δ του όρους Τυμφρηστός και χύνεται στον Ταυρωπό. ΒΑ οι απολήξεις του σμίγουν με αυτές του Τυμφρηστού.

Προσβάσεις στο βουνό

ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ (Βουνό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΝΑ του Μεγάλου Χωριού και ΝΔ της Ανιάδας οι δρόμοι σμίγουν λίγο πρίν την Κρύα Βρύση και συνεχίζει νότια ανάμεσα στην κύρια κορυφή και την ανατολική Μέγα Ισωμα μέχρι νοτιότερα την Ποριά Βρύση, πάνω από το χωριό Στουρνάρα.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Κλαυσί

ΚΛΑΥΣΙ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Μπορούμε να επισκεφθούμε τον παλαιοχριστιανικό ναό του Αγίου Λεωνίδη ο οποίος χρονολογείται γύρω στο 5ο αιώνα, με το υπέροχο ψηφιδωτό δαπέδου με υπέροχες παραστάσεις, διακοσμητικά σχέδια και χρώματα. Εικάζεται ότι στη περιοχή αυτή βρισκόταν το αρχαίο Κάλλιον.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Καρπενησίου


Μεγάλο Χωριό

ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Λίγο πριν μπούμε στο Μεγάλο Χωριό συναντούμε την όμορφη τοποθεσία του Αη- Θανάση με το ομώνυμο εκκλησάκι. Το χωριό αποτελείται από πολλά γραφικά δρομάκια και έχει έντονη τουριστική κίνηση. Λειτουργεί μουσείο Λαογραφικής Τέχνης. Στα όρια με το χωριό Ανιάδα υπάρχει η τοποθεσία Λακκώματα στην οποία βρίσκεται μνημείο αφιερωμένο στη μάχη της Καλιακούδας (28-8-1823). Επίσης αξιόλογη διαδρομή για πεζοπορία και οδήγηση είναι αυτή που οδηγεί στο καταφύγιο της Καλιακούδας. Από εκεί μπορούμε πεζοί είτε να προσεγγίσουμε την ψηλή κορφή της Καλιακούδας (2.101υψόμετρο), είτε το χωριό Ανιάδα ή την τοποθεσία Πανταβρέχη.
[...]
Στο δρόμο προς τον Προυσό περνάμε από τον Γαύρο (συνοικισμός Μεγάλου Χωριού) και από εκεί φτάνουμε στο 'Σπίτι του Ποταμού' όπου μπορούμε να δούμε το 'Τύπωμα της Παναγίας', μια τρύπα στην απέναντι βουνοκορφή από όπου σύμφωνα με την παράδοση πέρασε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στο δρόμο της για το Μοναστήρι. Λίγο πιο κάτω υπάρχει το εικόνισμα όπου βρίσκονται τα 'Πατήματα της Παναγίας'.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Καρπενησίου


Παλιό Μικρό Χωριό

ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Το Μικρό Χωριό χτίστηκε βάση τουριστικού σχεδίου ορεινού χωριού και το συναντάμε δύο χιλιόμετρα πριν φτάσουμε στο Παλιό Μικρό Χωριό όπου ένα τεράστιο τμήμα του βουνού κατολίσθησε το Νοέμβριο του 1962. Υπάρχει μουσείο που μπορείτε να επισκεφτείτε. Από την πλατεία του χωριού συνεχίζουμε στο χωματόδρομο είτε πεζοί είτε με αυτοκίνητο για να φτάσουμε στο εκκλησάκι του Αη-Σώστη από το οποίο μπορούμε να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Καρπενησίου


Νέο Μικρό Χωριό

ΝΕΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Χτίστηκε βάση τουριστικού σχεδίου ορεινού χωριού και το συναντάμε δύο χιλιόμετρα πριν φτάσουμε στο Παλιό Μικρό Χωριό όπου ένα τεράστιο τμήμα του βουνού κατολίσθησε το Νοέμβριο του 1962.

Νόστιμο

ΝΟΣΤΙΜΟ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Καθάρα. Από εκεί ξεκινούν δύο δασικοί δρόμοι. Ο ένας οδηγεί στο Βουτύρο (45 λεπτά πεζοπορίας) και ο άλλος οδηγεί στο Μικρό Χωριό (45 λεπτά πεζοπορίας).

Χάρτες

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ