gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΑΡΙΣΣΟΣ Δήμος ΠΑΤΡΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (3)

Κόμβοι τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Λαρίσσου

ΛΑΡΙΣΣΟΣ (Δήμος) ΠΑΤΡΑ

Perseus Project index

ΑΡΑΞΟΣ (Χωριό) ΠΑΤΡΑ

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΛΑΡΙΣΣΟΣ (Δήμος) ΠΑΤΡΑ
  Ο Δήμος Λαρίσσου περιλαμβάνει μια αρκετά μεγάλη γεωγραφική περιοχή 225.729 στρεμμάτων η οποία εκτείνεται από τον Aραξο ως τις Βελιτσές. Είναι φυσικό λοιπόν σε αυτή την έκταση να μην υπάρχει ομοιομορφία. Έτσι διακρίνουμε τρεις ζώνες όπου εντάσσουμε τον πληθυσμό ανάλογα με την μορφολογία του εδάφους και την απασχόληση.
  Η πρώτη περιλαμβάνει τα διαμερίσματα Λακκόπετρας, Αράξου και Μετοχίου και χαρακτηρίζεται ως αγροτουριστική. Η γεωργική απασχόληση κυριαρχεί, με τον τουρισμό όμως να έχει μια δυναμική ανάπτυξης τόσο με την παραλία Καλογριάς όσο και με αυτή της Λακκόπετρας.
  Η δεύτερη περιλαμβάνει τα διαμερίσματα Απιδεώνας, Ριόλου όπου το έδαφος είναι πεδινό και οι ασχολίες των κατοίκων είναι κατά κύριο λόγο αγροτικές.
  Τέλος η τρίτη χαρακτηρίζεται ως ημιορεινή ζώνη και περιλαμβάνει τα διαμερίσματα Καγκάδι, Πέττα, Ματαράγκα, Αγ. Νικόλαο (Σπάτα), Μιχόϊ και Βελιτσές. Οι ασχολίες των κατοίκων είναι τόσο γεωργικές όσο και κτηνοτροφικές. Συγκριτικά είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του Δήμου.
  Ο Δήμος Λαρίσσου ανήκει στους νεοσύστατους δήμους και όπως προαναφέραμε περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό Δημοτικών Διαμερισμάτων που αποτελούν μια γεωργική, τουριστική και δημιουργική κοινωνία, μια ζωντανή παρουσία στην Ελληνική πραγματικότητα. Αναφερθήκαμε σε ένα τόπο με ένδοξο και λαμπρό παρελθόν πλούσιο σε ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά. Η βόλτα σε αυτά τα Δημοτικά Διαμερίσματα προβάλλει τις καλλιέργειες πατάτας, ελαιώνων και κηπευτικών, τα παραδοσιακά τυροκομεία και ελαιοτριβεία αλλά και τη γραφικότητα τους.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισσού


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ