gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ Κοινότητα ΧΑΝΙΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Ασί Γωνιά

ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
  Η Ασί Γωνιά απέχει 35 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο. Βρίσκεται σ' ένα μικρό λόφο των Λευκών Ορέων κι ελέγχει τα ανατολικά περάσματα προς τα βουνά. Εξαιτίας της θέσης του το χωριό πάντοτε πρωτοστατούσε στις εξεγέρσεις κατά των Τούρκων.
Η Ασί Γωνιά έχει γίνει κέντρο της κρητικής κουλτούρας και παράδοσης, γεγονός που ίσως οφείλεται και στο γεγονός ότι ήταν η πατρίδα του Γιώργου Ψυχουντάκη, του συγγραφέα του βιβλίου "ο Κρητικός Δρομέας". Το βιβλίο του περιγράφει το αντιστασιακό κίνημα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και τη συμμετοχή των ντόπιων σ' αυτό. Στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου στις 23 Απριλίου οι ντόπιοι κατεβάζουν τα ζώα τους από τα βουνά για να τα ευλογήσει ο παπάς, τα αρμέγουν στην εκκλησία, βράζουν το γάλα και το προσφέρουν σ' αυτούς που παρακολουθούν τη λειτουργία. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τα ψηλότερα οροπέδια Καλλικράτης και Ασφέδου από ένα ανώμαλο δρόμο που ξεκινά από εδώ.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Because of its location Asi Gonia was always a village that supported the rebels against the Turks. It has now become a centre for traditional Cretan culture. This may be due in part because it was the home of Georgios Psychoundakis, the author of The Cretan Runner, a book that recounts stories of the resistance movement during World War II and the local participation in it.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ