gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αθλητισμός & Σπορ  στην ευρύτερη περιοχή: "ΝΙΚΟΠΟΛΗ & ΠΑΡΓΑ Επαρχία ΠΡΕΒΕΖΑ" .


Αθλητισμός & Σπορ (1)

Paragliding

ΣΚΙΑΔΑΣ (Χωριό) ΠΡΕΒΕΖΑ
  Στις ορεινές περιοχές του Δήμου μας εκεί που δεν διακρίνεις ανάμεσα σε γη και ουρανό, εκεί που νιώθεις περισσότερο από οπουδήποτε αλλού ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά στη φύση, ότι γίνεσαι ένα με αυτή, κάποιοι άνθρωποι βρήκαν τον ιδανικό τόπο για να απελευθερώσουν καρδιά και πνεύμα πετώντας σαν τον Ίκαρο με ψεύτικα φτερά.
  Με δικές τους προσπάθειες και με πρόχειρες ακόμη εγκαταστάσεις, επιχειρούν πτήσεις με ανεμόπτερα από την κορυφή του Προφήτη Ηλία στο Σκιαδά. Οι ουσιαστικές προϋποθέσεις υπάρχουν, όπως υπάρχουν και οι προοπτικές να δημιουργηθεί εκεί πάνω μια πίστα ιδανική για τους λάτρεις του αθλήματος αλλά και για τους άλλους τους μη μυημένους καθώς όπως πληροφορηθήκαμε στην περιοχή υπάρχουν «σχολεία», πτήσεων με αλεξίπτωτα πλαγιάς.
  Είναι αλήθεια ότι το άθλημα αυτό έχει ενταχθεί στα extreme sports, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσει να παραμένει εκεί, καθώς θεωρείται ακίνδυνο, σχετικά εύκολο, προσιτό ακόμη και σε μικρές ηλικίες ή γυναίκες καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερη μυϊκή δύναμη, και εξαιρετικά μοναδικό αφού σου δίνει την ευκαιρία αψηφώντας το νόμο της βαρύτητας, να δεις τη γη με μια άλλη ματιά, πιο ελεύθερη και πιο καθαρή.
Πρόσβαση
  Όσον αφορά τώρα στην περιοχή μας η προσέγγιση στο σημείο απογείωσης είναι σχετικά εύκολη καθώς υπάρχει άσφαλτος σχεδόν μέχρι επάνω. Ειδικότερα από την έδρα του Δήμου, το Λούρο που βρίσκεται επάνω στην Εθνική Οδό Πρεβέζης - Ιωαννίνων, ακολουθούμε την 6η επαρχιακή οδό για Βρυσούλα, περίπου 17 χλμ. και μετά άλλα 9 χλμ. για Σκιαδά και τέλος για να ανεβούμε επάνω στην κορυφή του Προφήτη Ηλία είναι περίπου 1,5 χλμ. χωματόδρομος.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Λούρου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ