gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Χλωρίδα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΑ Δήμος ΗΜΑΘΙΑ" .


Χλωρίδα (1)

Σελίδες επίσημες

ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΑ (Δήμος) ΗΜΑΘΙΑ
  Η ανάπτυξη και η διανομή των φυτοκοινωνιών στον ορεινό όγκο των Πιερίων, επηρεάζεται τόσο από τις εδαφικές και κλιματικές συνθήκες, όσο και από τον ανθρώπινο παράγοντα.
  Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ανάπτυξη και διανομή της βλάστησης είναι το μικροκλίμα μια θέσης. Οι βόρειες και ανατολικές εκθέσεις είναι κατά κύριο λόγο ψυχρότερες και υγρότερες με πλουσιότερη βλάστηση, ενώ οι νότιες και δυτικές είναι ξηρότερες και θερμότερες και με εδάφη υποβαθμισμένα από την διάβρωση.
  Οι διαπλάσεις οι οποίες διαμορφώνονται λόγω των ανωτέρων παραγόντων, από τις χαμηλότερες στις υψηλότερες θέσεις είναι :
Η διάπλαση ostryo-carpinion. Εξαπλώνεται από τα χαμηλότερα σημεία έως τα 500 μέτρα υψόμετρο. Τα κυριώτερα είδη της διάπλασης αυτής είναι ο γαύρος (crpinus orientalis), η κρανιά (cornus mas), ο πεδινός σφένδαμος (cer campestre), ο πρίνος (guercus coccfera), το φιλύκι (pfillirea media), ο φράξος (FRAXINUS ornus), και η χνοώδης δρύς (quercus pubescens).
Η διάπλαση φυλλοβόλων δρυών. Εξαπλώνεται από τα 600 έως τα 1000 μέτρα υψόμετρο. Τα κυριότερα είδη της διάπλασης αυτής είναι τα εξής : quercus cerris, tilia argentea, ulmus campestris, cornus mas, cornus sanguinea, sorpus domestica, ulmus Montana, sorpus torminalis, crataegus monogyna, crataegus helpreichil, pinus malus, pinus amygrdaliformis, corylus avellana, ostrya carpinifolia
Η διάπλαση οξυάς. Εξαπλώνεται από τα 600 έως τα 1.800 μέτρα υψόμετρο. Κυριότερο είδος της διάπλασης αυτής είναι το fagus moesiacα.
Η διάπλαση κωνοφόρων. Εξαπλώνεται από τα 600-2.100 μέτρα υψόμετρο. Κυριότερα είδη της διάπλασης αυτής είναι pinus nigra και Abies borissi regis και η Pinus silvestris και Pinus nigra.
Η διάπλαση της υδροχαρούς βλάστησης (ELUVIISILVAE). Συναντάται κυρίως σε ρέματα και σε υγρές και δροσερές θέσεις. Κυριότερο είδος της διάπλασης αυτής είναι ο ανατολικός πλάτανος (Platanus orientalis).

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Δήμου Μακεδονίδος


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ