gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Ομορφες διαδρομές για το τοπωνύμιο: "ΣΟΥΦΛΙ Κωμόπολη ΕΒΡΟΣ".


Ομορφες διαδρομές (1)

Links

Σουφλί - Προφήτης Ηλίας - Λαγοτροφείο

Από την κεντρική πλατεία με τα καταστήματα των μεταξωτών, ο δρόμος ανηφορίζει στον επάνω μαχαλά, την Καρκατσιλιά. Περνά μπροστά από το Μουσείο του Μεταξιού, φτάνει στο Μεσοχώρι και αφήνει αριστερά το Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο, που στεγάζεται στο σπίτι του Μπρίκα. Ανηφορίζοντας συνεχώς ανάμεσα σε πολλά κουκουλόσπιτα, βγαίνει στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Εδώ κοιμάται τον αιώνιο ύπνο ο ανακαινιστής του, αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Στογιάννος. Υπάρχουν γύρω χώροι άθλησης που δημιούργησε το δασαρχείο. Η θέα είναι μοναδική προς Βορρά, Ανατολή και Νότο. Η πεδιάδα με τον ποταμό 'Eβρο να την διασχίζει και απέναντι η απεραντοσύνη της Ανατολικής Θράκης. Νότια το πανόραμα των βουνών να ανηφορίζουν προς τα Δυτικά.
Πίσω από τους λόφους του υδραγωγείου, εκτείνονται οι σύγχρονοι αμπελώνες από τους οποίους προέρχονται τα φημισμένα σουφλιώτικα κρασιά και το περίφημο τσίπουρο. Λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα στην αγκαλιά του πευκώνα, βρίσκεται το τουριστικό περίπτερο του Δήμου Σουφλίου, με τη σύγχρονη πισίνα και το περιφραγμένο εκτροφείο θηραμάτων, το "Λαγοτροφείο". Ικανοποιούνται εδώ σχεδόν όλες οι αισθήσεις. 'Oραση, ακοή όσφρηση και γεύση από τα όσα σερβίρει το εστιατόριο-αναψυκτήριο.
Παραπέρα ο δρόμος συνεχίζεται και οδηγεί προς Σιδηρώ, Δυτικά και Νότια προς Γιαννούλη και Δαδιά.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Αλεξανδρούπολης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ