gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Οι κάτοικοι του τόπου  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΡΙΚΑΛΑ Επαρχία ΘΕΣΣΑΛΙΑ" .


Οι κάτοικοι του τόπου (2)

Σελίδες επίσημες

Δημογραφικά Χαρακτηριστικά

ΠΥΛΗ (Δήμος) ΤΡΙΚΑΛΑ
  Η γενική άποψη που παρατηρείται είναι μια μικρή αύξηση του πληθυσμού στην Πύλη και πιο αισθητή στην κοινότητα Ροπωτού ενώ στις κοινότητες Κοτρωνίου, Παλαιοκαριάς και Πετροχωρίου μια σταθερότητα που τείνει προς μείωση αυτού.
  Σε σχέση με τον πληθυσμό στον Νομό Τρικάλων στο Δήμο Πύλης παρατηρείται το φαινόμενο της ελάχιστης αύξησης του πληθυσμού που οφείλεται κατά κύριο λόγο στον ορεινό όγκο που καλύπτει σε μεγάλη επιφάνεια το Δήμο.
  Συγκριτικά με την απογραφή του πληθυσμού ανά δεκαετία 1971, 1981, 1991, είναι φανερή και επικίνδυνη η μείωση του πληθυσμού στις κοινότητες Αγίου Προκοπίου, Κοτρωνίου, Παλαιοκαρυάς και Πετροχωρίου. Έχουμε λοιπόν τάσεις για ερήμωση και εγκατάλειψη των κοινοτήτων που αποτελούν το φυσικό περιβάλλον και διαθέτουν πολλά μνημεία του πολιτισμού και της παράδοσης. Από τους πίνακες και τα διαγράμματα που ακολουθούν στη κατανομή του πληθυσμού ανά ηλικία, τταρατηρείται το φαινόμενο του μεγάλου ποσοστού σε άτομα ηλικίας μεταξύ 45-64 ετών ενώ τα άτομα ηλικίας 30 - 44 ετών που πρέπει να αποτελούν τον ενεργό πληθυσμό να καλύπτουν μικρό ποσοστό στο σύνολο.
  Ακόμη έχουμε μείωση των ατόμων ηλικίας 0-14 ετών που σημαίνει ότι οι γεννήσεις ελαττώνονται και έτσι έχουμε τάσεις για γερασμένο πληθυσμό.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Πύλης


Σταδιακή μείωση του πληθυσμού

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ