gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Χαρακτηριστικά του τόπου για το τοπωνύμιο: "ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ Νησί ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ".


Χαρακτηριστικά του τόπου (4)

Σεισμογενείς περιοχές

Καρστικοί σχηματισμοί

Παραδείγματα είναι οι Καταβόθρες Αργοστολίου και το σπήλαιο Μελισσάνης.

Διάφορα

Ο ζωντανός θησαυρός της Κεφαλονίτικης φύσης

  Δύο υγρότοποι, η λιμνοθάλασσα του Κούταβου και ο βάλτος Λιβάδι, αποτελούν ενδιάμεσο σταθμό στο μεταναστευτικό ταξίδι πολλών πουλιών. Εκεί ο επισκέπτης θα συναντήσει επίσης βαλτοχελώνες και άλλα είδη ερπετών.
  Η μεσογειακή φώκια Monachus monachus εμφανίζεται κυρίως στις άφθονες σπηλιές που υπάρχουν στο βόρειο άκρο του νησιού.
  Η θαλάσσια χελώνα Caretta-caretta προτιμά κυρίως τις αμμουδερές παραλίες στα Ποταμάκια της Σκάλας καθώς και τις παραλίες του Ξι και του Μέγα Λάκκου στην Παλλική. Εκεί γεννά τ’ αυγά της, τη νύχτα, από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο και σκάβοντας ένα λάκκο τα κρύβει στην αμμουδιά. Τ’ αυγά επωάζονται μόνα τους στην ζεστή άμμο και περίπου 55 μέρες αργότερα τα μικρά χελωνάκια σπάνε το κέλυφος και κατευθύνονται όλα μαζί προς την θάλασσα για ν’ αρχίσουν την μεγάλη περιπέτεια της ζωής.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Αρχιτεκτονική

  Η λαϊκή αρχιτεκτονική παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Κεφαλονιά. Έχει δεχτεί επίδραση από δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα και διατηρεί μεταλλαγμένα και εξελιγμένα πολλά στοιχεία που συναντάμε στην Στερεά Ελλάδα.
  Τα κεφαλονίτικα παραδοσιακά σπίτια είναι συνήθως διώροφα, με πέτρινη εξωτερική σκάλα, άνετους κύριους και βοηθητικούς χώρους και ιδιαίτερη φροντίδα στην διακόσμηση.
  Λίγα είναι σήμερα τα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής καθώς τα περισσότερα σπίτια καταστράφηκαν στους σεισμούς του 1953.
  Ωστόσο, αυτά που υπάρχουν είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών και αποπνέουν την αρχοντιά των κατοίκων και την μαστοριά των τεχνιτών.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ