gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Χαρακτηριστικά του τόπου  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΕΥΚΑΔΑ Νομός ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ" .


Χαρακτηριστικά του τόπου (1)

Ανάμεικτα

Λευκάδα... ένας οικολογικός παράδεισος

ΛΕΥΚΑΔΑ (Νησί) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
  Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται με το καταπράσινο μεγαλείο αυτής της γωνιάς της Ευρώπης. Οι ορεινές περιοχές καλύπτονται από πευκοδάση, ενώ στις πιο πεδινές κυριαρχούν η ελιά και τα εσπεριδοειδή. Τα βουνά αποτελούν σημαντικούς βιότοπους στους οποίους ζει και αναπτύσσεται πλήθος φυτών, πτηνών και θηλαστικών.
  Τα υπόγεια νερά αποτελούν το φυσικό πλούτο αυτής της γης και τη μεταμορφώνουν σ’ ένα παραδείσιο τοπίο όπου τα ελληνικά αγριολούλουδα σκορπίζουν άρωμα και χρώμα.
  Στους δρόμους των νερών για τη θάλασσα του Ιονίου σχηματίζονται μικρές λίμνες όπως αυτή του Μαραντοχωρίου αλλά και καταρράκτες όπως αυτοί του Νυδριού (Δημοσάρι). Σε όλο το νησί φύονται είδη όπως η ρίγανη, το θυμάρι, το φασκόμηλο, η μέντα, το κατακόκκινο "παιώνιο" (στην περιοχή της Εγκλουβής) καθώς και τα κρινάκια της Εύας Σικελιανού, λουλούδια της άμμου (Arnaria Leukadia: αμμόφιλο είδος που φύεται μόνον στη Λευκάδα - εξ ου και η επιστημονική του ονομασία).
  Τα αβαθή θαλάσσια νερά που περιβάλλουν την πόλη της Λευκάδας δημιουργούν λιμνοθάλασσες και αλυκές, σημαντικότατους υδροβιότοπους χλωρίδας και πανίδας.
  Η περιοχή της λιμνοθάλασσας των Στενών έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000 ως προστατευόμενη περιοχή με ιδιαίτερη οικολογική σημασία. Η περιοχή της λιμνοθάλασσας παρουσιάζει ενδιαφέρον ως μεταναστευτικός σταθμός πουλιών, χαρακτηρισμένος από της συνθήκη Ramsar υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας.
  Οι αλυκές του νησιού εξάλλου βραβεύτηκαν πρόσφατα από την UNESCO και κηρύχθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού ως αρχαιολογικό βιομηχανικό μνημείο.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Λευκάδας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ