gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΜΠΑΛΙ Λιμάνι ΡΕΘΥΜΝΟ".


Προσκυνήματα (5)

Μοναστήρια

Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη

  Στο Μπαλί βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Υπάρχει μια πινακίδα προς το μοναστήρι πάνω στην εθνική οδό καθώς πλησιάζετε το Μπαλί από τα δυτικά. Ο δρόμος σας οδηγεί πίσω, ανάμεσα στα βουνά, νότια από την εθνική οδό. Από το μοναστήρι φαίνονται καταπληκτικά οι ακτές που υπάρχουν κοντά στο Μπαλί. Η εκκλησία του μοναστηριού είναι μια δίκλιτη και η παράδοση λέει ότι εδώ υπήρχε μια μικρή Βυζαντινή εκκλησούλα, που αναμορφώθηκε σ' αυτή που βλέπουμε σήμερα. Στη βόρεια είσοδο βρίσκεται μια επιγραφή με τη χρονολογία 1635, ενώ μέσα στην εκκλησία υπάρχουν τοιχογραφίες. Το μοναστήρι έχει σήμερα ανακαινιστεί και το γύρω τοπίο δίνει μια εικόνα αμίμητης ομορφιάς που αποτυπώνεται αμέσως στη μνήμη του επισκέπτη. Μια βρύση στο ψηλότερο σημείο του μοναστηριού, έχει καταπληκτική διακόσμηση. Μια άλλη βρίσκεται στο καλντερίμι πίσω από το μοναστήρι, που οδηγεί από εδώ στο Μελιδόνι. Μπορείτε να φτάσετε από τη πόρτα πίσω από την εκκλησία του μοναστηριού ή απ' έξω πηγαίνοντας αριστερά. Η βρύση βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 400 μέτρα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Μονή Μπαλί

Βρίσκεται σε ύψωμα με πανοραμική θέα, πάνω από τον όρμο και τον παραθαλάσσιο οικισμό Μπαλί που απέχει 37 χιλ. από το Ρέθυμνο. Ονομάζεται και μονή Ατάλης από το βενετσιάνικο όνομα του παραθαλάσσιου χωριού που είχε προέλθει από μετατροπή του ονόματος της αρχαίας πόλης Αστάλης. Σύμφωνα με επιγραφικές μαρτυρίες το μοναστήρι οικοδομήθηκε το 17ο αι., χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε παλαιότερο στη θέση του. Το καθολικό της μονής είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη και εντυπωσιάζει η πρόσοψή του που παρουσιάζει έντονα στοιχεία αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Η μονή Ατάλης, λόγω της θέσης της και της γειτνίασής της με τον όρμο Μπαλί, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821. Αργότερα ερημώθηκε και άρχισε να ξαναποκτάει ζωή μετά το 1982, οπότε και αναστηλώθηκε.

Agios Ioannis Prodromos

The most important historical place in Bali is the monastery of Agios Ioannis Prodromos. The monastery has exceptional views of the coastline near Bali. The church of the monastery has two aisles and tradition says that there was a small Byzantine church which was incorporated into the present-day church. The north entrance has an inscription with the date 1635 and the church contains frescoes. A fountain at the highest point of the monastery has very lovely decorations. Another fountain is on the kalderimi (path) behind the monastery that goes from the monastery to Melidoni It can be reached from the gate behind the church in the monastery or from outside to the left. The fountain is less than 400 metres away.

Βασιλική Βιράν Επισκοπής

Τηλέφωνο: +30 28310 23653, 58842
Φαξ: +30 28310 58843

Μονή Ατάλης

Τηλέφωνο: +30 28340 94274

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ