gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 9 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΥΡΗΤΕΣ Δήμος ΡΕΘΥΜΝΟ" .


Προσκυνήματα (9)

Εκκλησίες

Ναός Αγίας Παρασκευής και Αγίου Γεωργίου

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Χωριό) ΚΟΥΡΗΤΕΣ
  Στη νότια είσοδο του χωριού βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για μια δίκλιτη εκκλησία αλλά δυστυχώς οι τοιχογραφίες της δεν έχουν διατηρηθεί.

Βυζαντινός ναός της Παναγίας

  Μέσα στο χωριό βρίσκεται η Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας με καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες, υψηλής αισθητικής. Μια από αυτές παριστάνει το δωρητή της εκκλησίας, ένα ιερέα (τον Γεώργιο Βαρούχα) και μια γυναίκα με μαύρα. Το πρόσωπο του ιερέα είναι καλλιτεχνημένο με μοναδική δεξιότητα. Η εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο του χωριού πριν από τη σύγχρονη εκκλησία.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Βυζαντινή εκκλησία Αγίου Ιωάννη

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Χωριό) ΚΟΥΡΗΤΕΣ
  Η Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, στο νεκροταφείο του χωριού φαίνεται από το χωριό κάτω στην κοιλάδα. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν μερικές τοιχογραφίες.

Βυζαντινός ναός Αγίου Γεωργίου Ξιφοφόρου

ΑΠΟΔΟΥΛΟΥ (Χωριό) ΚΟΥΡΗΤΕΣ
  Στο χωριό Αποδούλου βρίσκεται η Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Ξιφοφόρου με επιγραφές του 1496 και τοιχογραφίες του ιερέα Αναστάσιου. Η εκκλησία είναι μονόκλιτη με τρεις κάμαρες στην κάθε πλευρά, περισσότερο για να στηρίζουν την εκκλησία και να κάνουν πιο ελκυστικό το χώρο. Ο Άγιος Γεώργιος εικονίζεται ανάμεσα στις δυο κάμαρες πάνω στο άλογό του.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Βυζαντινός ναός Αγίου Γεωργίου

ΒΑΘΙΑΚΟ (Οικισμός) ΚΟΥΡΗΤΕΣ
  Η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται μέσα στο χωριό. Οι τοιχογραφίες του 12ου αιώνα βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Βυζαντινός ναός της Θεοτόκου

ΛΑΜΠΙΩΤΕΣ (Χωριό) ΚΟΥΡΗΤΕΣ
  Στις Λαμπιώτες βρίσκεται η Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας που περιέχει τοιχογραφίες με δυτικές επιρροές. Υπάρχει επίσης ένα οικόσημο πάνω σ' ένα τάφο, στον εξωτερικό τοίχο της εκκλησίας.

Αγος Νικόλαος

Σώζονται υπολείμματα τοιχογραφιών.

Βυζαντινός ναός Αγίων Αποστόλων

ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΚΟΥΡΗΤΕΣ
  Στο Πετροχώρι (Αποσέτι) βρίσκεται η Βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων με κάποιες ασυνήθιστες τοιχογραφίες κι επιγραφές του 1580 και του 1594. Υπάρχει και μια παλιά βρύση στην είσοδο του χωριού, απέναντι από την εκκλησία.

Βυζαντινός ναός της Θεοτόκου

ΠΛΑΤΑΝΙΑ (Χωριό) ΚΟΥΡΗΤΕΣ
  Στο χωριό υπάρχει η Βυζαντινή εκκλησιά της Παναγίας με καλής ποιότητας τοιχογραφίες, που διατηρούνται και σε καλή κατάσταση. Η εκκλησία βρίσκεται στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ