gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ Χωριό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ" .


Προσκυνήματα (4)

Εκκλησίες

Βυζαντινός ναός Αγίου Θωμά

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ (Χωριό) ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
  Η περιοχή του Αγίου Θωμά υπολογίζεται ότι είχε 38 εκκλησίες κατά το παρελθόν. Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Θωμά, μια τρίκλιτη βασιλική με ένα νάρθηκα μπροστά. Ο νάρθηκας υποδιαιρείται σε τρία μέρη και είναι ψηλός όσο το κεντρικό κλίτος. Υπάρχει ένας τρούλος στη διασταύρωση του νάρθηκα και του κεντρικού κλίτους.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Παναγία Σπηλιώτισσα

  Η εκκλησία της Παναγίας της Σπηλιώτισσας είναι χτισμένη σε μια σπηλιά του βουνού. Ακριβώς έξω από τη σπηλιά υπάρχει στο βουνό μια αρχαία ελληνική επιγραφή σε μάρμαρο. Περίπου το 1910 δύο Άγγλοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σε ανασκαφές ένα άγαλμα θεάς που βρίσκεται σήμερα στη Βοστώνη.

Βυζαντινός ναός Αγίου Ιασάτου

  Η μικρή εκκλησία του Αγίου Ιασάτου είναι και ασυνήθιστη και εντυπωσιακή. Είναι σκαμμένη σ' ένα μεγάλο βράχο και μπροστά υπάρχουν ερείπια ενός αρχαίου ελληνικού ναού.

Βυζαντινός ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ

  Η βυζαντινή εκκλησία του Μιχαήλ Αρχάγγελου απέχει 5 λεπτά από το κέντρο του χωριού και περιέχει τοιχογραφίες του 12ου αιώνα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ