gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Ειδικές μορφές τουρισμού  στην ευρύτερη περιοχή: "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νομός ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" .


Ειδικές μορφές τουρισμού (1)

Σελίδες επίσημες

Οι δρόμοι του κρασιού

ΒΕΡΤΙΣΚΟ (Δήμος) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τα κεράσια και το κρασί εορτάζουν στην Όσσα. Κάθε καλοκαίρι, τον Ιούνιο, εποχή που μαζεύονται τα κεράσια, ο Σύλλογος Οσσαίων "Η Αγία Κυράννα" διοργανώνει τον Πολιτιστικό Ιούνιο, βραδιές αφιερωμένες στο θέατρο, στη μουσική, στο βιβλίο, στο γλέντι... στο Οσσαίικο γλέντι. Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Μακεδονίας (ΕΝ.Ο.Α.Μ.), ο Δήμος Βερτίσκου, ο σύλλογος Οσσαίων και το κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου διοργανώνουν της εκδήλωση "Οι δρόμοι του κρασιού".
  Οι Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας αποτελούν ένα πρωτοποριακό τουριστικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από την κοινή προσπάθεια των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Μακεδονίας. Δεκαεννέα παραγωγοί του βορειοελλαδικού χώρου έπλεξαν αυτόν τον ιστό στους ίδιους τους τόπους ζωής, εργασίας και δημιουργίας τους. Γύρω τους ξεδιπλώνεται και το κουβάρι της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής, της θρησκεία, της παράδοσης στις τέχνες, με δύο λόγια η καθημερινή ζωή του Μακεδονικού λαού.
  Προτείνουν τέσσερις διαδρομές με άξονα το κρασί που οδηγούν από το θεϊκό Όλυμπο στη βυζαντινή Θεσσαλονίκη και τη μαγευτική Χαλκιδική, από το ακριτικό Αμύνταιο στη μακρινή Θράκη.
  Πινακίδες δείχνουν το δρόμο για αμπελώνες και οινοποιεία όπου οι επισκέπτες ξεναγούνται στον κόσμο του κρασιού, στη γνώση της απόλαυσης του. Οι ομορφιές που η φύση έχει απλώσει τριγύρω υποδεικνύοντας ως τοποθεσίες με απολαυστική θέα. Επίσης σημειώνονται τα έργα του ανθρώπου, αντάξια του τόπου που τα περιβάλλει. Είναι οι αρχαιολογικοί χώροι, οι εκκλησίες, τα μοναστήρια, τα μουσεία, τα κτίρια με λαογραφικό ή κάθε πολιτιστικό ενδιαφέρον. Κατά μήκος των διαδρομών εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί και ξενοδοχεία, εκφραστές της πλούσιας και ζωντανής παράδοσης, της τοπικής γαστρονομίας, της ποιοτικής φιλοξενίας συμπληρώνουν τη γνωριμία με τη Μακεδονική γη, τα αγαθά και τον πολιτισμό της. Και οι οινόφιλοι, δέσμιοι της μαγικής έλξης του κρασιού και του πολιτισμού του ακολουθούν τους θαυμαστούς Δρόμους του Κρασιού της Μακεδονίας.
  Στην Όσσα, η διαδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο αμπελόπαρκο, απόλαυση της φύσης στους οργανωμένους χώρους του, γνωριμία με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και τη γεύση του, επίσκεψη στο Μουσείο Κρασιού, προσφορά τσίπουρου και μεζέδων, γευστικές απολαύσεις, παραδοσιακή μουσική και χορό.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ