gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια για το τοπωνύμιο: "ΚΑΤΩΧΩΡΙ Χωριό ΒΟΛΟΣ".


Εορτές & πανηγύρια (4)

Εορτές εποχιακών προϊόντων

Γιορτή τσίπουρου (Ιούνιος)

  Ο Αθλητικός - Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου σε συνεργασία με τον τοπικό Αθλητικό και Εκπολιτιστικό σύλλογο Κατωχωρίου «Χειρών Κένταυρος» προσπαθούν να αναβιώσουν κάθε χρόνο, με σκοπό την διατήρηση τους, τις πατροπαράδοτες ασχολίες της περιοχής.
  Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Κατηχωρίου για την αναβίωση του παλιού τρόπου παραγωγής τσίπουρου με απόσταξη. Από παλιά η περιοχή φημιζόταν για το άριστης ποιότητας κρασί καθώς επίσης και για το τσίπουρο.
  Στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Κατωχωρίου από αρχαιοτάτων χρόνων οι κάτοικοι απασχολούνται με την καλλιέργεια των αμπελιών και βέβαια με την παραγωγή του τσίπουρου. Με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκαν στους καλύτερους παραγωγούς τσίπουρου της περιοχής, τους λεγόμενους «Τσιπουράδες». Διότι πραγματικά το καλό τσίπουρο χρειάζεται τέχνη και προπαντός μεράκι. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, σιγά- σιγά, αυτή η τέχνη (παραγωγή τσίπουρου με τον παραδοσιακό τρόπο) άρχισε να παρακμάζει και να χάνεται.
  Αυτήν την τέχνη αναβιώνουμε κάθε χρόνο. Γιά τον σκοπό αυτό ο Δήμος κατασκεύζει στην πλατεία του χωριού, με τις συμβουλές των ντόπιων, εγκαταστάσεις παραγωγής τσίπουρου με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.
  Αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο παρακολουθεί ο επισκέπτης και γεύεται το ντόπιο τσίπουρο, που παρασκευάζεται εκείνη την στιγμή. Στη συνέχεια ακολουθεί λαϊκό πανηγύρι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Πορταριάς


Πανηγύρια

Αγίας Τριάδας

Το Πανηγύρι της "Αγίας Τριάδος" γιορτάζεται στο ομώνυμο εξωκλήσι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κατηχωρίου. Μετά την αρτοκλασία στο προαύλιο προσφέρονται σε όλο τον κόσμο κρασί, τσίπουρο και διάφορα μεζεδάκια.

Παναγίας Μεγάλου Γένους

24/9
Το Πανηγύρι της "Παναγίας Μεγάλου Γένους" γιορτάζεται στο ομώνυμο εξωκλήσι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κατηχωρίου. Πραγματοποιείται στις 24 Αυγούστου. Γίνεται αρτοκλασία στο προαύλιο της εκκλησίας και στη συνέχεια προσφέρονται σε όλο τον κόσμο γλυκά και αναψυκτικά.

Αγίων Αποστόλων

29/6
Γίνεται αρτοκλασία στο προαύλιο της εκκλησίας και στη συνέχεια πραγματοποιείται λαϊκό πανηγύρι.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ