gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια για το τοπωνύμιο: "ΜΥΣΤΡΑΣ Χωριό ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".


Εορτές & πανηγύρια (4)

Εορτές προς τιμήν προσώπων

"Παλαιολόγεια"

29/5/2003
Σε μνήμη του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα και Δεσπότη του Μυστρά, Κων/νου Παλαιολόγου στο Μυστρά.

Εμποροπανήγυρεις

Το Πανηγύρι του Μυστρά

26/8 - 2/9
  Το Πανηγύρι του Μυστρά, έτσι έχει περάσει στο μυαλό μας, η ζωντανή παράδοση που έχει να κάνει με τις ρίζες μας, γιατί το Πανηγύρι του Μυστρά το γνωρίζουμε από τότε που γεννηθήκαμε, όπως το γνώρισαν και οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Γιατί το Πανηγύρι του Μυστρά δεν είναι γεγονός των νεοτέρων χρόνων, είναι παράδοση, είναι ιστορία 300 χρόνων. Γι’ αυτό πάμε κάθε χρόνο στο πανηγύρι, γι’ αυτή τη συνήθεια που μας συγκινεί και μας κάνει να ζούμε τα περασμένα, που μας βοηθά να ξαναβρίσκουμε στις παραδόσεις τις ρίζες μας, αυτές τις ρίζες που μας βεβαιώνουν για το ποιοι είμαστε, αυτές τις ρίζες που μας μιλάνε για τους προγόνους μας και που οι μνήμες τους κουβαλάνε την ελληνικότητα της φυλής μας που εμείς κληρονομήσαμε.
  Το Πανηγύρι του Μυστρά λοιπόν δεν είναι μόνο ένα εμπορικό γεγονός σημαντικής οικονομικής δραστηριότητας, είναι σημείο αναφοράς γενεών, σημείο αναφοράς της εμπορικής και πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας. Το Πανηγύρι του Μυστρά συνεχίζει να πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο που γινόταν εδώ και 300 χρόνια στους πρόποδες του Ταϋγέτου στα σύνορα της βυζαντινής καστροπολιτείας του Μυστρά, από 26 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου.
  Στον διευρυμένο πια Δήμο Μυστρά και στη σημερινή του μορφή το Πανηγύρι είναι απέραντο υπαίθριο παζάρι, ένα μοναδικό λούνα πάρκ, μια τεράστια έκθεση προϊόντων, που βρίσκει κανείς ό,τι φανταστεί.
  Το Πανηγύρι του Μυστρά είναι και αυτό κομμάτι από τις παραδόσεις μας, και μάλιστα από τις ζωντανές που τις αγαπάμε γιατί είναι η ιστορία μας, γιατί είναι η πατρίδα μας, γιατί είμαστε εμείς οι ίδιοι.
  Ο Δήμος Μυστρά θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να προστατέψει και αν διατηρήσει αυτήν τη παράδοση του πανηγυριού, έτσι ώστε και τα παιδιά μας να γνωρίσουν το Πανηγύρι του Μυστρά που έρχεται αιώνες πριν, κουβαλώντας μνήμες, παράδοση, ιστορία και πολιτισμό.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Μυστρά (2000).

Αποκριάτικες

Αποκριάτικο Καρναβάλι

Την Καθαρή Δευτέρα

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ