gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα για το τοπωνύμιο: "ΣΚΑΜΝΟΣ Χωριό ΟΙΤΗ".


Πολιτιστικά γεγονότα (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

   Ως χαρακτηριστικός Ρουμελιώτικος Οικισμός ο Σκαμνός, κυρίως με την προετοιμασία του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου δεν στέκεται μόνο στις συνήθεις εκδηλώσεις, το πανηγύρι του 15Αυγουστου, το μοναδικό Πάσχα με τον οβελία και τα παρόμοια.
  Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, γίνεται πανελλήνια συγκέντρωση ορειβατών με την συνεργασία και την στήριξη του Δήμου Γοργοποτάμου και του ορειβατικού συλλόγου Λαμίας. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται, από τον Δήμο Γοργοποτάμου με συνδιοργανωτές τον Ορειβατικό Σύλλογο Λαμίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαμνού. Η εκδήλωση αυτή ανάγεται σε μείζονος υπερτοπικής σημασίας γεγονός. Τη πρώτη ημέρα οι συνδιοργανωτές υποδέχονται πολλές εκατοντάδες επισκεπτών απ' όλη την Ελλάδα, που κατασκηνώνουν σε κατάλληλα προετοιμασμένους χώρους, στους οποίους προσφέρονται δωρεάν, άφθονα τοπικά εδέσματα, τσίπουρο και κρασί. Χοροί και φορεσιές από διάφορες περιοχές της χώρας, ζωντανή μουσική και τραγούδια από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, δημιουργούν μοναδικό βίωμα για τους συμμετέχοντες, πέρα κι έξω από την ανεπανάληπτη εμπειρία του περάσματος του φαραγγιού.
   Ο χειμώνας στον Σκαμνό είναι επίσης ελκυστικός, πολλές φορές με χιόνια προσφέρεται για ανάλογες εκδηλώσεις. Πολιτιστικές εκδηλώσεις κλασικής μουσικής καθώς και γιορτές σε κάθε ευκαιρία στο όμορφο λιθόκτιστο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου που είναι πλήρως ανακαινισμένο από το Σύλλογο του χωριού.
Κείμενα : Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Γοργοποτάμου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ