gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΥΜΗ Κωμόπολη ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (1)

Φεστιβάλ

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Δήμου Σύμης

ΣΥΜΗ (Κωμόπολη) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22460 72444
  Η Σύμη τα τελευταία εννέα χρόνια δημιουργεί ένα πολιτιστικό καλοκαίρι με ξεχωριστή προσωπικότητα, Το Φεστιβάλ Σύμης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τον πολιτισμό. Το Φεστιβάλ μας βασίζεται στην ιδέα του εθελοντισμού. Στηρίζεται στην αφιλοκερδή συμμετοχή των καλλιτεχνών και των οργανωτών του. Δεν υπάρχει εισιτήριο στις εκδηλώσεις, ούτε αμοιβή καλλιτεχνών αλλά καλύπτονται μόνο τα έξοδα μετάβασης και παραμονής τους στη Σύμη. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία, καθώς αφορούν σε ποικίλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως στην κλασική και σύγχρονη μουσική, στο θέατρο, κινηματογράφο, εικαστικά, συνέδρια, λογοτεχνικές βραδιές και πραγματοποιούνται σε παραδοσιακά χτίσματα του 17ου 18ου αιώνα και 19ου αιώνα που κοσμούν διάφορα σημεία του νησιού μας, όπως είναι η Σάλα του Χατζηαγαπητού, η Αυλή του Αγγελίδη, το προαύλιο του μητροπολιτικού ναού του Αι-Γιάννη και το μοναστήρι του Πανορμίτη. Το Φεστιβάλ έχει τιμηθεί από πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και νέους ανερχόμενους, που προσφέρουν αφιλοκερδώς το ταλέντο τους. Στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει καλλιτεχνικά ονόματα όπως η Νανά Μούσχουρη, ο Γιώργιος Νταλάρας, Έλλη Πασπαλά, ο Σταύρος Ξαρχάκος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Δήμητρα Γαλάνη, Μαρία Φαραντούρη, ο Δημήτριος Σγουρός, ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Στέφανος Κορκολής, η Συμφωνητική Ορχήστρα Μόσχας καθώς και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το Φεστιβάλ του 2004 θα είναι αφιερωμένο στον Αθλητισμό ενόψει και του μεγάλου γεγονότος των Ολυμπιακών Αγώνων. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ 2004.
  Επίσης, στη Σύμη έχουν διοργανωθεί Συνέδρια με ενδιαφέροντα θέματα όπως ο Απόδημος Ελληνισμός, Νεοκλασικά, η Λογοτεχνία των Ελλήνων Διασποράς, και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη μικρών νησιών του Αιγαίου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Σύμης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ