gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 8 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Επαρχία ΕΒΡΟΣ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (8)

Ομιλοι πολιτισμού & τέχνης

Πνευματικός Σύλλογος Νέων Πενταλόφου

ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ (Χωριό) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Δραστηριοποιείται σε πολιτιστικές, λαογραφικές εκδηλώσεις, διαθέτει συγκρότημα χορού, δανειστική βιβλιοθήκη και τμήμα αιμοδοτών.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

Η Συνάντηση Νέων "Αρδας", τέλη Ιουλίου

ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ (Κωμόπολη) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Είναι καθιερωμένη από το 1995 και διοργανώνεται από το Δημοτικό Διαμέρισμα Καστανέων στα τέλη Ιουλίου κάθε έτους, στις όχθες του ποταμού 'Αδρα, σε μια περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλλους, κατάφυτο, με ειδικούς χώρους κατασκηνώσεων, εξέδρες και χώρους εκδηλώσεων και στάθμευσης αυτοκινήτων, δέχεται νέους από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, οι οποίοι σε μια ζεστή ατμόσφαιρα αλληλογνωριμιών και συναδέλφωσης, περνούν ένα αλησμόνητο πενθήμερο με παρακολουθήσεις ομιλιών, συναυλιών και ανταλλαγή απόψεων.
Υπάρχουν ειδικοί χώροι για τις υπαίθριες συναυλίες ιδιαίτερα δε η εξέδρα που στήνεται σε μικρό νησί, καταμεσής στο ποτάμι.
Τα τελευταία χρόνια η εκδήλωση αυτή προβάλλεται και από τα τηλεοπτικά μέσα των γειτονικών χώρων, παρατηρείται δε αλματώδη αύξηση και συμμετοχή κατασκηνωτών από όλες τις ελληνικές περιοχές και το εξωτερικό.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Αλεξανδρούπολης


Πολιτιστική Εβδομάδα, τελευταία του Ιουλίου

ΜΑΡΑΣΙΑ (Χωριό) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Βύσσεια

ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ (Κωμόπολη) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
21/7/2002
Τα Βύσσεια, γίνονται σε ανάμνηση της ίδρυσης του νέου χωριού, μετά τον διωγμό των κατοίκων από την Παλιά Βύσσα. Στις εκδηλώσεις που γίνονται στα μέσα Ιουλίου, περιλαμβάνονται:
Αναβίωση εθίμων, 'Εκθεση ζωγραφικής, Θεατρική παράσταση, 'Εκθεση ιστορικών φωτογραφιών, Μουσικές συναυλίες, Παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και 'Εκθεση γεωργικών προϊόντων

Η Διημερίδα του Μετανάστη

Είναι ένας θεσμός που αποσκοπεί στην επικοινωνία με τους μετανάστες που επισκέπτονται τη γενέτειρά τους, την παροχή πληροφοριών για την επένδυση των οικονομιών τους και τη στήριξη των προσπαθειών αποτροπής της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης. Οργανώνεται στα μέσα Αυγούστου.

ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ (Χωριό) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
1/8 - 3/8
Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκθέσεις, χορευτικές εκδηλώσεις και συναυλίες.

Δεκαήμερο Αυγούστου

ΡΙΖΙΑ (Κωμόπολη) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
1/8/2002 - 10/8/2002
Οι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς οργανώνουν το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου, σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας και παραδοσιακού υλικού, βραδιές παραδοσιακού χορού και συναυλίες με παραδοσιακή και έντεχνη λαϊκή μουσική.

Σελίδες επίσημες

Ορέστεια

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Πόλη) ΕΒΡΟΣ
21/6/2002 - 30/6/2002
Τα Ορέστεια που γιορτάζονται για τα γενέθλια της πόλης με οκταήμερες εκδηλώσεις, το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, από το Δήμο Ορεστιάδας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ