gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ Νησί ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (1)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ (Νησί) ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
  Οι πολιτιστικοί φορείς του νησιού παρουσιάζουν πλούσια δραστηριότητα με πολλές εκδηλώσεις κάθε καλοκαίρι. Συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, που προσκαλούνται από την Αθήνα, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές διοργανώσεις, μουσικές βραδιές, εκθέσεις, ομιλίες και πολλές άλλες προσπάθειες δίνουν μια ζωντανή πολιτιστική εικόνα στο νησί. Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στο εντυπωσιακό Στάδιο-Αμφιθέατοο, δωρεά του κ. Ιωάννη Δ. Λεμού προς το νησί και χαρίζουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
  Πρωτοστατούν σ’ αυτές οι Σύλλογος “Φίλοι Οινουσσών” και το Πνευματικό Κέντρο Οινουσσών “Γεώργιος Χρ. Λεμός”, που διαθέτει και τμήματα θεάτρου και χορωδίας. Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν φορείς του νησιού, όπως το ίδρυμα “Λέων Λεμός” και το Ταμείο Ευπραγίας Οινουσσών, που επί 60 χρόνια συσπειρώνει την οινουσσιακή παροικία του Λονδίνου.
  Στη διασκέδαση οι Οινουσσιώτες είναι άφταστοι. Μέσα σε ελάχιστη ώρα οργανώνουν στην πλατεία και στα καφενεία μεγάλα πανηγύρια, που έχουν αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις στους επισκέπτες.
(Κείμενο: Γ. Δανιήλ)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Οινουσσών (2003).


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ