gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΥΡΑ Χωριό ΛΑΡΙΣΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Μύρων

ΜΥΡΑ (Χωριό) ΛΑΡΙΣΑ
  Στην Κοινότητα διαμένουν Βλάχοι, Σαρακατσαναίοι και ντόπιοι γηγενείς καραγκούνηδες. Στον οικισμό Καλού Νερού και στους πρόποδες του Κατραντάου υπάρχει φυσική πηγή που ονομάζεται Κεφαλόβρυσο (κοινώς Ντερές) που αποτελούσε τόπο αναψυχής και εκδρομών .
  Σήμερα με την πτώση της στάθμης των υδάτων δεν υπάρχει αυτή η πηγή. Επίσης στη θέση Μαγούλα έχουν βρεθεί ψηφιδωτά σε εκσκαφές καθώς και τάφοι διάσπαρτα σε άλλες τοποθεσίες. Στον οικισμό Μύρων βρίσκεται το παρεκκλήσι της Παναγίας Κριτσιλάρ που εορτάζει 2 φορές το χρόνο της Ζωοδόχου Πηγής και το Δεκαπενταύγουστο. Στη θέση Κριτσιλάρ υπήρχε οικισμός όπου παλιότερα κατοικούσαν κάτοικοι της Κοινότητας οι οποίοι σήμερα διαμένουν στους άλλους οικισμούς. Στον οικισμό Μύρων εορτάζεται ο πολιούχος Αγ. Σπυρίδων (12/12), στο Καλό Νερό ο Αγ. Αχίλλειος (15 / 15) και στο Σοφό ο Αγ. Γεώργιος (23 / 4).
  Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία και κτηνοτροφία.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ