gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΟΥΤΡΟΠΗΓΗ Χωριό ΚΑΡΔΙΤΣΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ (Οικισμός) ΚΑΡΔΙΤΣΑ
  Από τη μια φυσιολατρεία και δροσιά και από την άλλη δυνατότητες θεραπείας προσφέρονται σε αφθονία στον επισκέπτη. "Βασίλισσα των θειούχων πηγών" αποκαλείται η λουτρόπολη Σμοκόβου (500 μ. υψ.). Η λειτουργία της χρονολογείται ήδη από το 1662 με πρωτοβουλία δύο μοναχών της μονής Ρεντίνας και γνώρισε μεγάλη άνθηση κατά την εποχή του Αλή Πασά ο οποίος ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την αξιοποίηση των πηγών.
  Οι πηγές Σμοκόβου προσελκύουν το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Τα ιαματικά νερά των πηγών ανήκουν στην κατηγορία των θειούχων αλκαλικών με θερμοκρασία που κυμαίνεται από 29-40° Κελσίου και αναπνευστικού και πεπτικού συστήματος, δερματοπάθειες και χρόνιες ρευματοπάθειες, για ενδοκρινείς ανεπάρκειες και για γυναικολογικές παθήσεις. Η θεραπεία των παθήσεων πραγματοποιείται με λουτροθεραπεία, εισπνευσοθεραπεία, ρινόπλυση και ποσιθεραπεία. Τόσο οι εγκαταστάσεις και το πλήρες συγκρότημα καταστημάτων, όσο και η συχνή συγκοινωνία με την πόλη της Καρδίτσας, αλλά και το καταπράσινο περιβάλλον των αγραφιώτικων βουνών συμβάλλουν στην όμορφη και άνετη παραμονή. Υπενθυμίζεται ότι τα λουτρά λειτουργούν από 1 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου.
(κείμενο: Π. Τσιαμούρας)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Καρδίτσας - Περιφέρειας Θεσσαλίας - Ε.Ο.Τ.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ