gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 12 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ Δήμος ΣΥΡΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (12)

Ανάμεικτα

Αη Μιχάλης

ΑΗ ΜΙΧΑΛΗΣ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Ο Σα Μιχάλης είναι μικρός οικισμός με αγροτόσπιτα. Οι κάτοικοί του είναι κυρίως Απανωσυριανοί αγρότες που ζουν εκεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έρχονται μόνο για τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες τους.

Δημοτικό Διαμέρισμα Γαλισσά

ΓΑΛΗΣΣΑΣ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22810 42408
  Ο Γαλησσάς απέχει 9 χλμ. από την Ερμούπολη, και αποτελεί το πιο κοσμοπολίτικο τουριστικό χωριό της Σύρου, και το χωριό με τη μεγαλύτερη αμμουδιά. Εδώ υπάρχει σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα και πολλά άλλα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ.
  Το χωριό βρίσκεται μέσα σε ένα γραφικό και όμορφο τοπίο. Στην ακρογιαλιά του συνωστίζεται πλήθος παραθεριστές, ο μόλος του προσφέρεται για ωραίους περιπάτους και θαυμάσια θέα, ενώ οι ρομαντικοί μπορούν να περπατήσουν μέχρι το ξωκλήσι του Αη Στέφανου, που είναι χτισμένο στα βράχια πάνω στο κύμα.
  Στο ύψωμα υπάρχει το κάτασπρο εκκλησάκι της Αγίας Πακούς (ή Υπακοής). Εδώ έχουν βρεθεί ίχνη αρχαίας ακρόπολης.

ΚΙΝΙ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
  Μετά το Γαλησσά ένας παρακαμπτήριος δρόμος οδηγεί στο Δανακό και στη συνέχεια στο Κίνι, ένα όμορφο γραφικό ψαράδικο χωριό, με μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Η καλύτερη επιλογή για οικογενειακές διακοπές.
  Η θέα βλέποντας το χωριό από ψηλά είναι υπέροχη. άσπρα σπιτάκια συνωστίζονται κοντά στη θάλασσα και πολλές βάρκες αναπαύονται μέσα στα γαλανά νερά του όρμου. Στο βάθος οι δαντελένιες ακτές και τα βουνά της Πάνω Μεριάς.
  Το ηλιοβασίλεμα στο Κίνι είναι εκπληκτικό.
  Οι παραλίες του Κινιού, του Λωτού αλλά και του Δελφινιού είναι πεντακάθαρες. Και εδώ υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και ξενοδοχεία κοντά στη θάλασσα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ website, του Πανεπιστημίου Πατρών


ΚΥΠΕΡΟΥΣΑ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Η Κηπερούσα είναι μικρός οικισμός με αγροτόσπιτα. Οι κάτοικοί του είναι κυρίως Απανωσυριανοί αγρότες που ζουν εκεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έρχονται μόνο για τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες τους.

ΛΥΓΕΡΟ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Το Λυγερό είναι μικρός οικισμός με αγροτόσπιτα. Οι κάτοικοί του είναι κυρίως Απανωσυριανοί αγρότες που ζουν εκεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έρχονται μόνο για τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες τους.

ΜΑΥΡΗ ΡΑΧΗ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Η Μαύρη Ράχη είναι μικρός οικισμός με αγροτόσπιτα. Οι κάτοικοί του είναι κυρίως Απανωσυριανοί αγρότες που ζουν εκεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έρχονται μόνο για τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες τους.

ΜΥΤΤΑΚΑΣ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Ο Μύτακας είναι μικρός οικισμός με αγροτόσπιτα. Οι κάτοικοί του είναι κυρίως Απανωσυριανοί αγρότες που ζουν εκεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έρχονται μόνο για τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες τους.

Δημοτικό Διαμέρισμα Πάγου

ΠΑΓΟΣ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22810 42192
  Ο Πάγος, 7 χλμ. μακριά από την Ερμούπολη, όπως και τα Χρούσσα, είναι χωριό στο κέντρο του νησιού, που μέσα από το αγροτικό τοπίο, έντονο σε θερμοκήπια και αγρούς, τροφοδοτεί με φρέσκα οπωροκηπευτικά το νησί.
  Έχει να καταδείξει αρκετά αρχιτεκτονικά στοιχεία του παραδοσιακού Συριανού αγροτόσπιτου και κάποια Νεοκλασσικά ιδιαίτερα στοιχεία από εξοχικές κατοικίες που κτίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΠΑΡΑΚΟΠΗ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
Η Παρακοπή είναι οικισμός αγροτοκτηνοτροφικός, με θερμοκήπια, αμπέλια και άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

ΠΛΑΤΥ ΒΟΥΝΙ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Το Πλατύ Βουνί είναι μικρός οικισμός με αγροτόσπιτα. Οι κάτοικοί του είναι κυρίως Απανωσυριανοί αγρότες που ζουν εκεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έρχονται μόνο για τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες τους.

ΣΗΡΥΓΓΑ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Ο Σύριγγας είναι ένας μικρός οικισμός με ονομαστή πηγή και θαυμάσια θέα.

Δημοτικό Διαμέρισμα Χρουσσών

ΧΡΟΥΣΑ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22810 61480
  Τα Χρούσσα όπως και ο Πάγος, είναι χωριό στο κέντρο του νησιού, 7 χλμ. μακριά από την Ερμούπολη, που μέσα από το αγροτικό τοπίο, έντονο σε θερμοκήπια και αγρούς, τροφοδοτεί με φρέσκα οπωροκηπευτικά το νησί.
  Έχει να καταδείξει αρκετά αρχιτεκτονικά στοιχεία του παραδοσιακού Συριανού αγροτόσπιτου και κάποια Νεοκλασσικά ιδιαίτερα στοιχεία από εξοχικές κατοικίες που κτίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
  Τα Χρούσσα είναι καταπράσινα, με πολλές εξοχικές κατοικίες μέσα στα πεύκα.
  Πάνω στο λόφο ξεχωρίζει η καθολική εκκλησία της Φανερωμένης, στη γιορτή της οποίας συγκεντρώνεται πλήθος πιστών.
  Στην θέση "Αγία Θέκλα" υπάρχουν ευρήματα αρχαίου οικισμού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ