gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΛΥΚΗ Οικισμός ΘΑΣΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΑΛΥΚΗ (Οικισμός) ΘΑΣΟΣ
  Μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Θάσου είναι η Αλυκή. Εδώ βρίσκεται ένας αρχαιολογικός χώρος στον οποίο υπάρχουν μνημεία, αρχαία και μεσαιωνικά.
  Στο σημείο αυτό υπήρχε ένας σημαντικός αρχαιολογικός οικισμός, ακριβώς πίσω από τις καλυβούλες που βρίσκονται σήμερα στην παραλία. Ο οικισμός αυτός έζησε μέρες μεγάλου πλούτου, κάτι που συμπεραίνεται από τα διασωθέντα μνημεία. Τα σπουδαιότερα από αυτά είναι το ιερό, οι λατρευτικές σπηλιές και τα λατομεία μαρμάρων. Ο οικισμός της Αλυκής έζησε όμως τα μεγαλύτερα χρόνια ακμής στους μέσους χρόνους. Από την εποχή αυτή σώζονται τα ερείπια από δύο βασιλικές εκκλησίες που χτίσθηκαν επάνω στο ύψωμα, λίγο πριν τα λατομεία.
  Τα λατομεία και ο οικισμός εγκαταλείφθηκαν τον 7ο μ.Χ αιώνα, λόγω πειρατικών επιδρομών. Ομως ο οικισμός ξαναγεννήθηκε μετά από πολλά χρόνια. Πριν από αρκετά χρόνια, η Αλυκή είχε μόνο καλύβες ψαράδων και ελαιοπαραγωγών. Σήμερα το μαγευτικό αυτό κομμάτι της Θάσου έχει μεταμορφωθεί. Τα καθάρια νερά του κόλπου αποτελούν μια ανεπανάληπτη φυσική πισίνα, ανάμεσα σε πεύκα, ελαιόδεντρα και μνημεία.
(κείμενο: Νανά Ηλιάδου)
Το κείμενο παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ