gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΟΛΑΟΙ Κωμόπολη ΛΑΚΩΝΙΑ" .


Κεντρικές σελίδες (4)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Κουπιών

ΚΟΥΠΙΑ (Χωριό) ΜΟΛΑΟΙ
Τηλέφωνο: +30 27320 31595
Στα κουπιά συναντάει κανείς καμένα κτίρια από τις επιδρομές των Γερμανών, ερείπια ανεμόμυλων παλιάς εποχής ενώ υπάρχουν λίγο έξω από το χωριό ενδείξεις και απολιθώματα προχριστιανικών χρόνων.

Δημοτικό Διαμέρισμα Μεταμορφώσεως

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (Χωριό) ΜΟΛΑΟΙ
Τηλέφωνο: +30 27320 22950
Αρκετοί ιστορικοί χώροι υπάρχουν επίσης στο χωριό της Μεταμόρφωσης. Εδώ βρίσκονται δυο ενδιαφέρουσες περιοχές με αρκετά επιφανειακά αρχαιολογικά ευρήματα που αποτελούν ενδείξεις για την ύπαρξη και ανάπτυξη αρχαίων οικισμών. Ξεχωριστό κομμάτι άξιο παρατήρησης αποτελεί η φυσική καταβόθρα 1300μ νοτιοανατολικά του χωριού, με το λιβάδι που την περιβάλλει και τον υγρότοπο στα Βόθανα. Ο υγροβιότοπος αυτός με την ενδιαφέρουσα χλωρίδα και πανίδα (κυρίως πουλιά) κατά καιρούς συγκεντρώνει και παρουσιάζει επιστημονικό ενδιαφέρον. Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει το Σπήλαιο της "Τρύπας του Βοριά" στο οποίο ανακαλύφθηκαν από Ιταλική Σπηλαιολογική Ομάδα στα τέλη του 1990 πανέμορφοι σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Δημοτικό Διαμέρισμα Μολάων

ΜΟΛΑΟΙ (Κωμόπολη) ΛΑΚΩΝΙΑ
  Η πόλη των Μολάων πήρε την ονομασία της από τους πολλούς μύλους που υπήρχαν στην περιοχή οι οποίοι στην αιολική διάλεκτο ονομάζονται «Μυλάοι» Ο πρώτος οικισμός ανάγεται στους ιστορικούς χρόνους και τοποθετείται στη θέση «Παναγίτσα», όπου διατηρήθηκε η μικρή πολίχνη κατά τους Δωρικούς χρόνους. Κατά την βυζαντινή εποχή αναπτυχθεί στο χώρο γύρω από τον φρούριο του Παλαιόπυργου ερείπια του οποίου σώζονται ως σήμερα. Δύο χλμ νοτιοανατολικά των Μολάων βρίσκεται η περιοχή Χαλάσματα στη περιοχή αυτή ύστερα από αρχαιολογικές ανασκαφές βρέθηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα (αράβδωτοι κίονες, κιονόκρανα, ψηφιδωτά) τα οποία μαρτυρούν ότι υπήρχε στη θέση αυτή αρχαία πόλη. Επίσης πάνω στην κορυφή της Κουρκούλας δεσπόζει το παλαιό Μοναστήρι της Γκαγκανιάς με ένδοξη ιστορία καθώς και ερείπια Βυζαντινών Ναών. Ενώ στις παρυφές της Κουρκούλας υπάρχει μια καταπράσινη χαράδρα με πλούσια βλάστηση, που διαμορφώνεται σε ειδυλλιακό φαράγγι. Εκεί υπάρχει και το γραφικό τέμενος της Αγίας Παρασκευής με την θαυματουργή εικόνα, όπου στην μνήμη της (26 Ιουλίου) συγκεντρώνονται χιλιάδες προσκυνητές.

Δημοτικό Διαμέρισμα Συκέας

ΣΥΚΙΑ (Κωμόπολη) ΜΟΛΑΟΙ
Τηλέφωνο: +30 27320 71321
Η περιοχή αυτή κατοικήθηκε κατά τους αρχαίους χρόνους όπως μαρτυρούν οι Μυκηναϊκοί τάφοι που βρέθηκαν εκεί. Στο διαμέρισμα της Συκιάς υπάρχει υγροβιότοπος περίπου 10 στρεμμάτων στην περιοχή της λίμνης του Αγίου Γεωργίου. Επίσης στην Συκιά μπορεί να θαυμάσει κανείς πολλές και παλιές εκκλησίες όπως τα ναϊδρια της Παναγίας της Φούρκας που χτίστηκαν τα μεταβυζαντινά χρόνια και στα οποία σώζονται περίφημες τοιχογραφίες ή τον Αγιαννάκη που στα χρόνια της τουρκοκρατίας λειτουργούσε ως κρυφό σχολείο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ