gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΡΟΜΑΧΟΙ Κωμόπολη ΠΕΛΛΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Προμάχων

ΠΡΟΜΑΧΟΙ (Κωμόπολη) ΠΕΛΛΑ
Τηλέφωνο: +30 23840 75315
   Οι Πρόμαχοι είναι ένα ακριτικό χωριό της Επαρχίας Αλμωπίας με 1862 κατοίκους, κτισμένο σε υψόμετρο 300 μ. και απέχει από την Αριδαία 8 χιλ.
  Οι κάτοικοι του χωριού πήραν μέρος σ' όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες. Επί τουρκοκρατίας σπάνια οι Τούρκοι πατούσαν στο χωριό, επειδή οι κάτοικοι ήταν γενναίοι πολεμιστές.
  Κατά τον Μακεδονικό αγώνα υπήρξε θρυλική η δράση των κατοίκων και το χωριό πρωτοστάτησε στις μάχες με οπλαρχηγούς όπως, ο γενναίος ιερέας Δημήτριος Παπανικολάου, ο Λάμπρος Κορομηλάς και ο θρυλικός καπετάν Τσότσιος (Βέσκος Ιωάννης).
  Μετά την λήξη του Μακεδονικού αγώνα το χωριό ονομάστηκε Ακρόπολις. Στη συνέχεια και με το διάταγμα της 31ης Αυγούστου 1926 μετονομάστηκε σε κοινότητα "Προμάχων", επειδή οι κάτοικοί του υπήρξαν πραγματικά πρόμαχοι της Ελευθερίας και του Ελληνισμού.
  Στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού είναι κτισμένος ο ναός του Αγίου Δημητρίου των Προμάχων. Όψη επιβλητική, σημαντικό στόλισμα του χωριού και προπύργιο της Ορθοδοξίας. Στις μεγάλες γιορτές της Χριτιανοσύνης και κυρίως την ημέρα γιορτής του Αγίου στην εκκλησία δεν χωρούν οι προσκυνητές. Η πίστη των κατοίκων στον Αγιο Δημήτριο είναι μεγάλη.
Ασχολίες των κατοίκων
  Η κυριότερη ασχολία των κατοίκων είναι ό,τι έχει σχέση με το ξύλο (υλοτομία - μεταφορά - επεξεργασία κ.τ.λ.). Ο οικισμός των Προμάχων διαθέτει το μεγαλύτερο κοινοτικό δάσος έκτασης 16.000 στρεμμάτων. Μνημείο της φύσης χαρακτηρίστηκε έκταση 660 στρεμμάτων με δάσος πενταβέλονης Πεύκης (σπάνιο είδος).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ