gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΟΜΑΛΟΙ Κοινότητα ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

Εθνικός Δρυμός Αίνου

ΑΙΝΟΣ (Βουνό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
  Ο Εθνικός Δρυμός Αίνου, έχει έκταση 28.620 στρ. και αποτελείται από τον κύριο ορεινό όγκο του Αίνου και το βουνό Ρούδι. Σχηματίζει αμιγείς συστάδες και φιλοξενεί ένα από τα αποκλειστικά ενδημικά φυτά του νησιού, την poa Cephalonica.
  Αποτελεί μια ζώνη εξαιρετικής σημασίας και ομορφιάς, όχι μόνο για την περιοχή αλλά για ολόκληρο το νησί. Συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους δέκα Εθνικούς Δρυμούς της χώρας. Εχει χαρακτηριστεί έτσι με το Β.Δ. 776/1962, λόγω της ύπαρξης του ενδημικού είδους ελάτης ''Abies Kefallonica'' που υπάρχει μόνο στον νότιο Ελλαδικό χώρο και κυρίως στο νησί. Το μοναδικό είδος της ελάτης καλύπτει τα 19.730 στρ. του Δρυμού.
  Επίσης σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ο.Κ. έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Ειδικής Διατήρησης, λόγω της ύπαρξης σχισμών ασβεστολιθικών βράχων σε υψόμετρο 1000 - 15000 μέτρων καθώς και λόγω ύπαρξης μεγάλης ποικιλίας ορχιδέων και λόγω ύπαρξης σάρων.
  Ηδη το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., εκτιμώντας την τεράστια σημασία του Δρυμού στην αειφορία του περιβάλλοντος, στην βιώσιμη ανάπτυξη και γενικότερα στην αναβάθμιση του νησιού, έχει προχωρήσει στην σύνταξη συγκεκριμένου προγράμματος ανάδειξης και προστασίας του, ενώ από την 25/01/99 έχει υπογράψει με τον Δήμο Αργοστολίου και την Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας & Προστασίας Περιβάλλοντος Κεφαλονιάς, προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελετών αξιοποίησης και ανάδειξης του Αίνου. Στα πλαίσια του χωροταξικού σχεδιασμού και της ρύθμισης των παραγωγικών δραστηριοτήτων, αναμένεται έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τροποποίηση και επέκταση του πυρήνα του Δρυμού κατά 315 στρέμματα και για καθορισμό οριογραμμής περιφερειακής ζώνης, που θα περικλείει συνολική έκταση 47.230 στρεμμάτων.
  Ο δρυμός του Αίνου συνδέεται με ευρήματα που αφορούν τα αρχαία χρόνια και καταμαρτυρούν την ύπαρξη του και την εκμετάλλευση του από το ανθρώπινο στοιχείο.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση από την Νότια πλευρά του Αίνου γίνεται μόνο από την περιοχή των Αργινίων και οδικώς έως τους πρόποδες του.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Ελειού - Πρόνων


Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ (Μοναστήρι) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26710 86385
  Χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.
  Ο Αγιος, προστάτης του νησιού, έζησε και δίδαξε εδώ από το 1560 ως τον θάνατό του το 1579 αφήνοντας πίσω του θαυμαστά δείγματα της ασκητικής ζωής του.
  Το ιερό σκήνωμα του Αγίου, ο οποίος τιμάται στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου, φυλάσσεται στην εκκλησία της Μονής.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ