gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΑΣΤΡΑ Χωριό ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Μαρκοπούλου

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26710 81358
Χωριό χτισμένο πάνω σε ύψωμα με υπέροχη πανοραμική θέα. Στο Μαρκόπουλο κάθε χρόνο, περί τα μέσα του Αυγούστου, εμφανίζονται τα φίδια της Παναγίας. Πρόκειται για μικρά ακίνδυνα φιδάκια που έχουν στο κεφάλι τους το σημάδι του σταυρού. Ανήμερα της γιορτής της Παναγίας τα φίδια μπαίνουν στην εκκλησία και ανεβαίνουν στην ασημένια εικόνα Της. Aραγε πρόκειται για θαύμα ή για μεταναστευτικό σταθμό των φιδιών καθώς κατευθύνονται σε άλλα ζεστότερα μέρη; Οι ντόπιοι πιστεύουν πως τα φίδια είναι ένδειξη καλής τύχης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το 1953 που έγιναν οι μεγάλοι σεισμοί τα φίδια δεν εμφανίστηκαν. Χαρακτηριστικό είναι πως τα φίδια της Παναγίας εξαφανίζονται στις 15 Αυγούστου μετά τη λειτουργία ή μετά το πανηγύρι.

ΡΑΤΖΑΚΛΙ (Οικισμός) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Το Ρατζακλί είναι ένα γραφικότατο χωριό που ανήκει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σκάλας και έχει πανέμορφη θέα προς τη θάλασσα και στο διπλανό όρμο του Κατελειού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ