gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ Χωριό ΚΕΡΚΥΡΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ (Χωριό) ΚΕΡΚΥΡΑ
Ολόκληρη η περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας είναι ανεπτυγμένη τουριστικά. Υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και θερινές κατοικίες. Το τοπίο είναι μαγευτικό. Εκτός από τη μεγάλη παραλία, μονοπάτια οδηγούν και σε μικρότερους κόλπους, κατάλληλους για κολύμπι. Το μοναστήρι της Παναγίας ιδρύθηκε το 1225. Το κτίσμα όμως που σήμερα βλέπει ο επισκέπτης είναι του 18ου-19ου αιώνα. Εδώ υπάρχει μουσείο με βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες. Το νησάκι Κολοβρί στην είσοδο του όρμου, σύμφωνα με τον θρύλο, είναι ένα πειρατικό καράβι που πέτρωσε η Παναγία, προστατεύοντας έτσι τη μονή και τον ντόπιο πληθυσμό. Το Αγγελόκαστρο είναι το δυτικότερο φυλάκιο του Δεσποτάτου της Ηπείρου, στο οποίο ανήκε και η Κέρκυρα ως τα 1267.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ