gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΑΥΛΟΣ Κωμόπολη ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Παύλου

ΠΑΥΛΟΣ (Κωμόπολη) ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22610 91575, 91234
  Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων ΒΑ του Ορχομενού βρίσκεται το ημιορεινό χωριό Παύλος (παλαιότερη ονομασία Παύλο) με 1720 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Οι κάτοικοι του Παύλου ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και λίγο με την κτηνοτροφία, αν και τα τελευταία 10 περίπου χρόνια αρκετές οικογένειες καλλιεργούν κηπευτικά προϊόντα που μεταφέρουν και πωλούν στις λαϊκές αγορές της Αθήνας.Τα σπουδαιότερα προϊόντα που καλλιεργούν οι κάτοικοι του Παύλου είναι βαμβάκι, τριφύλλι, ντομάτες, πεπόνια και λιγότερο ελιές, αμπέλια και ρεβύθια.
Ιστορία
   Ο Παύλος πρωτοκατοικήθηκε τον 17ο αιώνα. Το όνομα του χωριού προήλθε από κάποιον κτηνοτρόφο που είχε την καλύβα του ή το χάνι του στην άκρη του χωριού, εκεί που βρίσκεται σήμερα η εκκλησία του Αη Γιάννη. Στη συνέχεια ήρθαν κι άλλοι κάτοικοι γεωργοί και βοσκοί από τις γειτονικές περιοχές, μικρά χωριά κυρίως από το Βρύθι και το Ρόδι (Ραδ).
  Βορειοανατολικά του χωριού και σε απόσταση 4 χιλιομέτρων στην περιοχή της Δένδρης υπήρχε η αρχαία πολίχνη Υηττός που ήκμασε το 15ο π.Χ. αιώνα. Στην Υηττό γράφει ο Παυσανίας υπήρχε ναός του Ηρακλή και Ασκληπιείο-θεραπευτήριο. Τμήμα του τείχους της Ακρόπολης της Υηττού σώζεται μέχρι σήμερα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ