gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΣΤΡΙΩΤΙΣΣΑ Χωριό ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Καστριώτισσας

ΚΑΣΤΡΙΩΤΙΣΣΑ (Χωριό) ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 22650 62363
  Συνεχίζοντας μετά το Μαυρολιθάρι 3 χιλιόμετρα θα δείτε την Καστριώτισσα, χτισμένη σε ύψος 1250 μέτρων, έχοντας έτσι το μεγαλύτερο υψόμετρο από όλα τα χωριά της Παρνασσίδας. Γραφικό και παραδοσιακό χωριό 226 κατοίκων, την ονομασία του έλαβε από το αρχαίο κάστρο που τα ερείπιά του σώζονται έως σήμερα. Η Καστριώτισσα απέχει από την Αθήνα 243 χλμ, από την Λαμία 69 χλμ και από την Αμφισσα 59 χλμ. Μία μόνο φορά την εβδομάδα θα βρείτε λεωφορείο του ΚΤΕΛ να σας φέρει στο χωριό. Οι περισσότεροι κάτοικοι εξυπηρετούνται με ιδιωτικά αυτοκίνητα.
  Από το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου θα αγναντέψετε μέχρι το Λιδορίκι, τον Αθανάσιο Διάκο και τα Μικρά Βελούχια. Από κάτω περνά ο Μόρνος κι' ακούγεται η ανάσα του νερού.
  Στον αγροτικό δρόμο που συνδέει την Καστριώτισσα με τον Αθανάσιο Διάκο στα δεξιά θα διακρίνετε το δρόμο που θα σας οδηγήσει στην "Καταβόθρα της Καστριώτισσας", 2400μ. όπου πηγάζει ο Μόρνος. Φτάνοντας σε υψόμετρο περίπου 1750 μέτρων θα εκπλαγείτε βλέποντας από την μία πλευρά χωριά της Σπερχειάδας ενώ θα θαυμάσετε τις επιβλητικές κορφές της Γκιώνας και των Βαρδουσίων. Αν διψάσετε πιείτε από την κρυστάλλινη πηγή που θα συναντήσετε. Θεωρείται ότι είναι το δροσερότερο νερό της Οίτης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ