gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΟΛΙΤΙΚΑ Κωμόπολη ΧΑΛΚΙΔΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Πολιτικών

ΠΟΛΙΤΙΚΑ (Κωμόπολη) ΧΑΛΚΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 22280 31135
Ταυτότητα:
  Βρίσκεται 2 χλμ μακριά από τη θάλασσα. Κτίστηκε στα βυζαντινά χρόνια από κατοίκους της συνοικίας της Κωνσταντινούπολης, Γαλατά, οι οποίοι αποίκησαν το χωριό και έδωσαν το όνομα της συνοικίας τους για ενθύμιο. Είναι κτισμένη στη θάλασσα, απάνεμη και προσήλια θέση, ενώ τα γύρω βουνά την προστατεύουν από τους ΝΔ, ΒΔ, Β και ΒΔ ανέμους. Ο τόπος είναι κατάφυτος από κάθε είδους οπωροφόρα δέντρα. Απέχει από την Χαλκίδα 20 χλμ. Η παραλία της αναπτύσσεται τουριστικά.
Ιστορικά:
  Ανατολικά των Πολιτικών, προς τα Ψαχνά και σε απόσταση 3 χλμ. 200 μ. από τη θάλασσα και αριστερά του δρόμου, υπάρχει ύψωμα (μαγούλα) ύψους 200 μ. γνωστό με το όνομα "Καυκάλα". Εδώ πιστεύεται ότι ήταν οι Αιγές όπου είχε την έπαυλη και τις θέρμες του ο Ηρώδης ο Αττικός, πράγμα που όμως δεν επιβεβαιώνεται από τις ενεπίγραφες επιτύμβιες στήλες. Βρέθηκαν στο ύψωμα και στην περιοχή της Καυκάλας όστρακα από την ΠΕ εποχή μέχρι τους Μεσαιωνικούς χρόνους.
  Η εγκατάσταση στη θέση αυτή γεωργικού και αλιευτικού οικισμού υπήρξε συνεχής και αδιάκοπη, γιατί είναι σε ωραία τοποθεσία, ευήλια, προσήνεμη και σε περιοχή εύφορη. Τέλος βρέθηκαν επιτύμβιες πλάκες και βυζαντινά αρχιτεκτονικά μέλη.
  Μετά το σχέδιο Καποδίστρια ανήκει στον Δήμο Μεσσαπίων και σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ο πληθυσμός ήταν 1.276 κάτοικοι.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ