gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ Κωμόπολη ΑΡΤΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αθαμανίου

ΑΘΑΜΑΝΙ (Χωριό) ΑΡΤΑ
Τηλέφωνο: +30 26850 22988, 22685
Ενα πανέμορφο χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων χτισμένο στους πρόποδες των Τζουμέρκων , χωμένο μέσα στα καταπράσινα δέντρα προσφέρει μοναδικές ομορφιές . Βρίσκεται στο κέντρο των Ανατολικών Τζουμέρκων και έτσι σου δίνει την δυνατότητα να επισκεφθείς όλη την περιοχή. Ανεβαίνοντας στο βουνό αντικρίζεις τον Αμβρακικό από τη μια πλευρά και την κοιλάδα του Αχελώου από την άλλη. Προχωρώντας συναντάς τα γραφικά Θεοδώριανα. Κατοικημένο από τους αρχαίους Αθαμάνες εδώ και εκατοντάδες χρόνια βρίσκεις πολλά ιστορικά πέτρινα γεφύρια κρυμμένα μέσα στις φυλλωσιές των δέντρων και στολισμένα με κισσό. Το ηλιοβασίλεμα από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας είναι ένα φαντασμαγορικό θέαμα . Συνεχίζοντας πέρα από κει σε μια διαδρομή όλο έλατα και καστανιές αντικρίζεις την άγρια ομορφιά του φαραγγιού του Ασπροπόταμου (Αχελώου) , όπου μπορείς να επισκεφθείς όμορφα μικρά χωριά που μοιάζουν κρεμασμένα στο φαράγγι.
Μοναδικοί βέβαια είναι οι περίπατοι μέσα στο ελατόφυτο δάσος του χωριού που σε οδηγούν σε υψώματα με μοναδική θέα καθώς απλώνονται μπροστά σου μικροί συνοικισμοί σαν σχέδια πάνω σε καταπράσινο χαλί. Το χωριό έχει όμορφα γραφικά καφενεία στην πλατεία του χωριού όπου ένας πλάτανος εκατό χρόνων σαν μια φυσική ομπρέλα φιλοξενεί κάτω από τη σκιά του κάθε ξένο. Ακόμη στο ύψωμα του Αϊ Γιάννη μπορείς να συνδυάσεις την μοναδική θέα με τον καφέ ή το φαγητό. Επίσης στις ταβέρνες του χωριού θα βρεις μοναδικές γεύσεις από ψητά καθώς η περιοχή είναι κτηνοτροφική. Ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχουν αρκετά και μάλιστα σύγχρονα καθώς η περιοχή βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ