gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΚΙΣΤΡΙ Λιμάνι ΑΓΚΙΣΤΡΙ" .


Κεντρικές σελίδες (3)

Ανάμεικτα

ΑΓΚΙΣΤΡΙ (Λιμάνι) ΑΓΚΙΣΤΡΙ
Η Σκάλα με τις απέραντες αμμουδιές της είναι ένας οικισμός καθαρά τουριστικός που παρέχει άνετη φιλοξενία στα πεντακάθαρα ξενοδοχεία, δωμάτια και γκαρσονιέρες που διαθέτει, ενώ γευστικότατοι μεζέδες και φαγητά για όλα τα γούστα περιμένουν να ευχαριστήσουν κάθε απαιτητικό ή μη, επισκέπτη. Μουσικές ποικιλίες για όλες τις ώρες στα Club και Cafe-Bar έρχονται να συμπληρώσουν την άρτια τουριστική οργάνωση. Στα αριστερά της Σκάλας είναι η Σκληρή, νεόκτιστη τουριστική περιοχή με σύγχρονα ξενοδοχεία και εστιατόρια. Στο αριστερό άκρο του νησιού και μετά από μια ονειρεμένη διαδρομή μέσα στα πεύκα ένας φυσικός καταγάλανος κόλπος με χοντρά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, σας περιμένει η μαγευτική Χαλικιάδα.
Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2005, με φωτογραφία, από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Yialos Studios & Tavern

ΜΕΤΟΧΙ (Οικισμός) ΑΓΚΙΣΤΡΙ
Ανάμεσα στο Μεγαλοχώρι και τη Σκάλα, ψηλά στη πλαγιά, συναντάς το πιο δροσερό μέρος του νησιού που δεσπόζει σαν να εποπτεύει ένα γύρο τα δρώμενα, το Μετόχι.
Πραγματικά αξίζει η θέα και πεζοπορία μέχρι εκεί στο εκκλησάκι της Παναγίας, διαδρομή που ανταμοίβει κάθε απαιτητικό του είδους
Όσο για εκείνους που θα γευτούν γνήσιους νησιώτικους μεζέδες η οικογενιακή ταβέρνα του Παρνασσού σας περιμένει πνιγμένη στα πεύκα.

ΣΚΛΗΡΗ (Παραλία) ΑΓΚΙΣΤΡΙ
Αριστερά από το μώλο της Σκάλας ο τσιμεντόδρομος πηγαίνει στη Σκληρή (συνεχίζει ως μονοπάτι ανάμεσα σε σπίτια και ξενοδοχεία). Τα νερά είναι καθαρά αλλά η ακτή βραχώδης και απότομη. Το μονοπάτι μέσα στα πεύκα, (μετά το τέλος του τσιμεντόδρομου), οδηγεί στη προεξοχή ενός βράχου απ' όπου με προσοχή μπορείτε να κατεβείτε προς τη θάλασσα και να φθάσετε στη παραλία της Χαλικιάδας με άσπρα βότσαλα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ