gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 8 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΒΟΛΙΣΣΟΣ Χωριό ΧΙΟΣ" .


Παραλίες (8)

Αξιόλογες παραλίες

ΛΕΥΚΑΘΙΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
Sandy beach between Limnos and Limnia. The most well known and crowed beach of northwestern Chios.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
  Σε απόσταση (8) χιλιομέτρων από την Βολισσό είναι χτισμένο, σχεδόν πάνω στην παραλία, το μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας, προστάτιδας της Χίου. Η παραλία αποτελείται από αμμοβότσαλο και κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα κρύα νερά και ο βαθύς βυθός της. Στο τέλος της παραλίας, υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στο σημείο όπου μαρτύρησε η Αγία Μαρκέλλα. Από εκείνο το σημείο αναβλύζει ζεστό νερό από την γη.
  Στις 22 Ιουλίου που γιορτάζεται η χάρη της, πλήθος κόσμου καταφθάνει στην περιοχή, οι περισσότεροι με τα πόδια, προκειμένου να τηρήσουν κάποιο τάμα που έχουν κάνει. Συχνά οι ντόπιοι αναφέρουν ιστορίες σχετικά με τα θαύματα που έχει κάνει η Αγία Μαρκέλλα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


ΛΙΜΝΟΣ (Οικισμός) ΧΙΟΣ
Η Λίμνος βρίσκεται κοντά στην Βολισσό. Την συναντάει κανείς στον δρόμο προς την Αγία Μαρκέλλα. Πρόκειται για παραλία με άμμο και μικρά βότσαλα, σε κάποια σημεία όμως μπορεί να υπάρχουν και μεγαλύτερα βότσαλα. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστικά. Υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, ταβέρνες κι εστιατόρια με ντόπιους μεζέδες.

ΜΑΝΑΓΡΟΣ (Οικισμός) ΧΙΟΣ
Η παραλία του Μάναγρου βρίσκεται κοντά στην Βολισσό. Είναι μια από τις πιο μεγάλες παραλίες του νησιού, με έκταση 40.000τ.μ. Αποτελείται από άμμο και βότσαλα ποικίλης διαβάθμισης. Τα κρύα νερά είναι το κύριο χαρακτηριστικό της θάλασσας σ' αυτή την πλευρά του νησιού. Στην περιοχή του Μάναγρου υπάρχει προσκοπικό και κατασκηνωτικό κέντρο.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλία Κεράμου

ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ (Οικισμός) ΚΕΡΑΜΟΣ
Στην παραλία των Αγιασμάτων με τα ιαματικά νερά θαυμάστε την απεραντοσύνη της θάλασσας με τα επιβλητικά κύματα.

Παραλία Λίμνου

ΛΙΜΝΟΣ (Οικισμός) ΧΙΟΣ

Παραλία Μαγεμένων Μάναγρος

ΜΑΓΕΜΕΝΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ