gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 10 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΗΞΟΥΡΙ Κωμόπολη ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ" .


Παραλίες (10)

Ανάμεικτα

ΛΑΓΚΑΔΑΚΙΑ (Παραλία) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Γραφική παραλία δίπλα από το φάρο του ακρωτηρίου Γερο-Γόμπος.

Αξιόλογες παραλίες

ΒΑΤΣΑ (Παραλία) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Αμμώδης παραλία με γραφικό ποταμάκι.

Γαλάζιες Σημαίες 2001

Παραλία Ξι

ΞΙ ΠΑΡΑΛΙΑ (Παραλία) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Από τα Μαντζαβινάτα ξεκινά μικρότερος δρόμος που καταλήγει στην οργανωμένη παραλία Ξι, που είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και είναι συνέχεια της προηγούμενης παραλίας του Μέγα Λάκου. Τα ζεστά και ρηχά νερά της είναι κατάλληλα για παιδιά. Απέναντι διακρίνεται το καλοσχηματισμένο ξερονήσι «Βαρδιάνοι», παράδεισος για τους φανατικούς ψαράδες.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΠΕΤΑΝΟΙ (Παραλία) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Σελίδες επίσημες

Παραλία Πλατιάς Αμμου

ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΑ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Τελειώνοντας την επίσκεψη σας στην Ιερά Μονή Κηπουραίων, λίγο πιο πάνω, αριστερά, πηγαίνοντας προς το χωριό Καμιναράτα, συναντάτε τη παρθένα παραλία της Πλατιάς Αμμου, μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς. Μέχρι σήμερα μόνο με καϊκια, βάρκες ή κότερα ήταν δυνατή η πρόσβαση σ' αυτήν. Μετά από παρέμβαση του Δήμου και για να μην αλλοιωθεί το μαγευτικό τοπίο που την περικλείει, έγιναν σκαλιά και έτσι ο κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στα πεντακάθαρα - κρυστάλλινα νερά της.

Παραλία Λέπεδας

ΛΕΠΕΔΑ (Οικισμός) ΛΗΞΟΥΡΙ
Με κόκκινη καθαρή άμμο, ιδανική για οικογένειες.

Παραλία Πετανών

ΠΕΤΑΝΟΙ (Παραλία) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Βόρεια του Ληξουριού διασχίζοντας τη λεωφόρο προς Ανωγή και περνώντας από τα όμορφα χωριά Μονοπολάτα, Αγία Θέκλη και Βιλατώρια θα συναντήσετε την δεύτερη από τις ωραιότερες και μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, τους Πετανούς , με άσπρη άμμο και βαθυγάλανα νερά, ιδανικό αλλά και επικίνδυνο μέρος για τους ψαροντουφεκάδες. Οι ντόπιοι την ονομάζουν «παραλία του Ξούρα», από το γέρο που έφτιαξε το πρώτο ταβερνάκι στην παραλία. Ο ίδιος δεν ζει πια να σας σερβίρει αλλά θα βρείτε ακόμα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια στο ταβερνάκι του.

Μέγας Λάκκος

ΣΟΥΛΛΑΡΟΙ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Με κόκκινη άμμο,Είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς και εκτείνεται σε μήκος 5 k.m. περίπου στο Νότιο τμήμα της Χερσονήσου. Στους αμμόλοφους της παραλίας σε μικρή απόσταση από την θάλασσα φύονται τα μοναδικά κρίνα της άμμου (pancratium maritimum). Έχουν κατά καιρούς παρατηρηθεί, συχνότερα στο παρελθόν σπανιότερα τώρα, έξοδοι της χελώνας Caretta - Caretta

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλία Ληξουρίου

ΛΗΞΟΥΡΙ (Κωμόπολη) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ