gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΘΗΝΑ, ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Νομαρχιακός Τομέας ΑΤΤΙΚΗ" .


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (1)

Μουσεία

Λαογραφικό Μουσείο Ιλίου

ΙΛΙΟΝ (Προάστιο της Αθήνας) ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 210 2690021
  Το Λαογραφικό Μουσείο και η Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Ιλίου στεγάζονται στο ιδιόκτητο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης στην περιοχή Μιχελή. Συστεγάζοντας τη λαογραφική παράδοση με τη νεώτερη εικαστική δημιουργία, οι δύο χώροι φιλοξενούν συλλογές ενδυμασίας και κοσμήματος, Θεάτρου σκιών και έργων ζωγραφικής.
  Στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, η Αίθουσα Τέχνης φιλοξενεί τα έργα της δωρεάς του ζωγράφου Γιάννη Κιτσούκη. Εκατό πίνακες ζωγραφικής κοσμούν τον ειδικά διαμορφωμένο,στα πρότυπα της Εθνικής Πινακοθήκης, χώρο.
   Στον πρώτο όροφο του κτιρίου θα συναντήσουμε τον παλιό μας γνώριμο, τον Καραγκιόζη, μέσα από τη συλλογή του Θανάση Σπυρόπουλου, του γνωστού καραγκιοζοπαίκτη. Ένα μέρος της συλλογής ανήκει τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Ιλίου και αποτελείται από φιγούρες, σκηνικά και ρεκλάμες του ίδιου και άλλων 16 Ελλήνων καραγκιοζοπαικτών.
  Με πρωτοβουλία του Κέντρου Γυναικών, λειτουργεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου έκθεση παραδοσιακών ενδυμασιών και κοσμημάτων της Αττικής, που προέρχονται από δωρεές οικογενειακών κειμηλίων δημοτών. Η στολή της Αμαλίας και κοσμήματα χαρισμένα στον επιστάτη της, γκρίζα χρυσοκέντητα ζιτούνια, σεγκούνια νυφιάτικων φορεσιών, μπιζελίτσια, γιορντάνια συγκαταλέγονται μεταξύ των σπάνιων δειγμάτων της συλλογής.
  Πέρα από τις μεμονωμένες επισκέψεις, το Μουσείο παρέχει και τη δυνατότητα οργανωμένης ξενάγησης σε Σχολεία, Φορείς κ.λπ. Ειδικά για τις οργανωμένες επισκέψεις, επειδή υπάρχει μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος, είναι αναγκαία η επικοινωνία με το Μουσείο για να οριστεί η ακριβής ημέρα και ώρα επίσκεψης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ