gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ Δήμος ΚΟΖΑΝΗ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ (Κωμόπολη) ΚΟΖΑΝΗ
  Το Βελβεντό, κωμόπολη της Δυτικής Μακεδονίας, 33 χιλιόμετρα ΝΑ της Κοζάνης, είναι κτισμένο στους πρόποδες των Πιερίων και σε υψόμετρο 450 μ. Στα πόδια της κωμόπολης, που την αγκαλιάζει το πράσινο του πανέμορφου βουνού και ο κάμπος με τις ροδακινιές και τις μηλιές, απλώνεται η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου. Είναι παλιός οικισμός, με γραφικά στενά, παραδοσιακό χρώμα, πέτρινα σπίτια με όμορφους κήπους, παλιούς νερόμυλους, εκκλησίες και πολλά νερά. Συνδεδεμένοι με το Βελβεντό είναι οι μικροί οικισμοί της Αγίας Κυριακής, του Παλαιογρατσάνου, του Καταφυγίου και του Πολυφύτου, σπαρμένοι στα Πιερία.
  Στο Βελβεντό, μια κατ' εξοχήν αγροτική περιοχή, λειτουργούν δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί, ο ΑΣΕΠΟΠ και η ΔΗΜΗΤΡΑ, που ασχολούνται με την επεξεργασία και προώθηση ροδάκινων και μήλων, τα οποία παράγονται στον αρδευόμενο κάμπο. Επίσης λειτουργεί πρότυπος Αγροτικός Βιοτεχνικός Συνεταιρισμός Γυναικών που παράγει και πουλά νοστιμότατες και χωρίς συντηρητικά μαρμελάδες και γλυκά από φρούτα εποχής, καθώς και είδη χειροτεχνίας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Κοζάνης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ