gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Σύλλογοι Πολιτών  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ Κωμόπολη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" .


Σύλλογοι Πολιτών (1)

Ανάμεικτα

Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ (Κωμόπολη) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
  Στο Παλαιοχώρι λειτουργεί πολιτιστικός σύλλογος από το 1974, ο οποίος τελευταία δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα με εκθέσεις λαϊκής τέχνης, θεατρικές παραστάσεις, καρναβάλι, πολιτιστικές εκδηλώσεις σε τοπικές γιορτές και πανηγύρεις (κουρμπάνι, εκθέσεις φωτογραφίας, διαλέξεις κ.λπ).
  Στα πλαίσια της δραστηριότητας του πολιτιστικού συλλόγου και με τη συνεργασία της κοινότητας, δημιουργήθηκαν 3 αξιολογώτατα χορευτικά συγκροτήματα και συνεχίζεται η προσπάθεια για πολιτιστική ανάπτυξη.
  Πολλά τα προβλήματα, κυρίως οικονομικά και στέγασης. Ήδη όμως ξεκίνησε πρόγραμμα δημιουργίας πνευματικού κέντρου, που θα στεγαστεί στο κτίριο της Αποθήκης, που αγοράσθηκε από την κοινότητα για το σκοπό αυτό, ενώ στο παλαιό Νηπιαγωγείο της κοινότητας, αφού τελειώσει η διαμόρφωσή του, θα στεγασθεί μόνιμη έκθεση θρησκευτικού και λαογραφικού περιεχομένου. Επίτευγμα θεωρεί η κοινότητα τη δημιουργία μπάντας, η οποία λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1996 με 27 μέλη, κυρίως παιδιά του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου Παλαιοχωρίου.
  Ο "Σύλλογος απανταχού Παλαιοχωρινών Θεσσαλονίκης" έχει αξιόλογη μέχρι στιγμής δράση. Συν τοις άλλοις ενισχύει πάντα την κοινότητα στα πολιτιστικά και άλλα έργα (π.χ. ανέγερση μνημείου στην περιοχή "Χαρ'κού τ'Αλώνι" κοντά στον παλαιό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου αναβιώνει παλιό έθιμο από την εποχή της τουρκοκρατίας κατά την τρίτη μέρα του Πάσχα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Αρναίας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ