gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 7 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ Χωριό ΜΑΛΕΒΙΖΙΟ" .


Προσκυνήματα (7)

Εκκλησίες

Βυζαντινός ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ

ΑΝΩ ΑΣΙΤΕΣ (Χωριό) ΜΑΛΕΒΙΖΙΟ
  Η εκκλησία του Μιχαήλ Αρχάγγελου βρίσκεται στην τοποθεσία Βλαχιανά στα ανατολικά του χωριού Ανω Ασίτες. Η δίκλιτη εκκλησία έχει πολύ προσεγμένες διακοσμήσεις με παραστάσεις στο εξωτερικό των πορτών της κυκλικές διακοσμήσεις και ένα ασυνήθιστο πίσω παράθυρο. Ταυτόχρονα μπορείτε ν' απολαύσετε τη θέα της κοιλάδας από κάτω.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Της Παναγίας

ΠΥΡΓΟΥ (Χωριό) ΜΑΛΕΒΙΖΙΟ
  Μέσα στο χωριό βρίσκεται η Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας. Έχει συμμετρική σταυροειδή αρχιτεκτονική μ' ένα τρούλο. Βρίσκεται ανάμεσα στα παλιά κτίρια του χωριού.

Αγιος Ιωάννης

Αγιος Γεώργιος

  Η νεώτερη μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου έχει μία διακόσμηση με λιοντάρια στην οροφή της.

Βυζαντινός ναός Ζωοδόχου Πηγής

  Εξω από το χωριό στο δρόμο προς Ασίτες υπάρχει μια πινακίδα προς την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Η εκκλησία αυτή ήταν μέρος του μοναστηριού Γοργολιάνη. Βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία με θέα προς την κοιλάδα από τη μια μεριά και προς τα βουνά από την άλλη. Τα δέντρα και τ' αμπέλια συμπληρώνουν θαυμάσια το σκηνικό. Πρόσφατα βρέθηκαν στην περιοχή και μερικά μεγάλα πηγάδια. Σήμερα διατηρούνται το δύο κλίτη της εκκλησίας όμως πρέπει να πρόκειται για τρίκλιτη βασιλική. Υπάρχουν ανάγλυφες παραστάσεις σε πέτρα στο εξωτερικό της. Στον αυλόγυρο βρέθηκαν επίσης ένας παλιός μύλος κι ένα πιεστήριο για την παραγωγή κρασιού. Η εκκλησία έχει ανακαινιστεί και ο περίβολος της είναι πραγματικά ευχάριστος.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Ιερά προσκυνήματα

Βυζαντινός ναός Αγίου Μύρωνα

ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ (Χωριό) ΜΑΛΕΒΙΖΙΟ
  Η εκκλησία του Αγίου Μύρωνα, πήρε το όνομά της από έναν κάτοικο του χωριού που έγινε επίσκοπος της Κνωσού κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. Χρονολογείται κατά τη δεύτερη Βυζαντινή περίοδο αν και χτίστηκαν τμήματα μιας πρωτοχριστιανικής βασιλικής σ' αυτήν. Πρόσφατα η εκκλησία επισκευάστηκε ολόκληρη. Έχει τη συνηθισμένη σταυροειδή σε ορθογώνιο αρχιτεκτονική των Βυζαντινών εκκλησιών της δεύτερης Βυζαντινής περιόδου. Το κλίτος του σταυρού είναι ψηλότερο από τα υπόλοιπα μέρη της εκκλησίας. Στο κέντρο υπάρχει ένας τρούλος και στο μπροστινό μέρος ένας νάρθηκας. Πρόκειται για μια τρίκλιτη κι έχει ένα εσωτερικό θόλο καθώς κι αρκετές εξωτερικές καμάρες. Ο κυκλικός χώρος όπου στηρίζεται ο τρούλος έχει οχτώ παλιά παράθυρα και οι καμάρες τους υποστηρίζονται με οχτώ μικρές κολόνες. Τα δύο παράθυρα στο πάνω μέρος του κάθετου κλίτους είναι κι αυτά παλιά. Η εκκλησία γιορτάζει στις 8 Αυγούστου και γίνεται μεγάλο πανηγύρι στο χωριό. Η μεγάλη κι εντυπωσιακή Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Μύρωνα είναι εύκολο να βρεθεί στο χωριό, εκεί βρίσκεται επίσης η σκήτη και ο τάφος του.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Μοναστήρια

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ