gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 15 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ Χωριό ΑΡΚΑΔΙΑ" .


Εορτές & πανηγύρια (15)

Αποκριάτικες

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ (Χωριό) ΑΡΚΑΔΙΑ
Την τρίτη Κυριακή της αποκριάς, ο Δήμος διοργανώνει τοπικό καρναβάλι με τίτλο «Το κάψιμο του Μακαρονά».

Εθιμικές

ΡΑΔΟΣ (Χωριό) ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
Την τελευταία Κυριακή κάθε Ιουνίου, ή την πρώτη κάθε Ιουλίου, ο Σύλλογος των Ραδαίων σε συνεργασία με τους βοσκούς του χωριού, διοργανώνουν «Τη γιορτή του Τσοπάνη», με παραδοσιακή μουσική.

Εορτές εποχιακών προϊόντων

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ (Οικισμός) ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Σύλλογος του χωριού διοργανώνει και τη γιορτή του Τσίπουρου.

Πανηγύρια

ΒΛΟΓΓΟΣ (Οικισμός) ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
6/8
Στις 6 Αυγούστου, εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, εορτάζει ο μητροπολιτικός ναός του χωριού, και ο Σύλλογος των Βλογγαίων διοργανώνει πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική.

Αγίας Κυριακής

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ (Χωριό) ΑΡΚΑΔΙΑ
7/7
Στις 7 Ιουλίου, εορτή της πολιούχου της πόλης Αγίας Κυριακής, ο Δήμος σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού, διοργανώνουν διάφορες θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις.

Παναγίας

ΖΑΤΟΥΝΑ (Χωριό) ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
15/8
Στις 15 Αυγούστου, εορτή της Παναγίας, εορτάζει ο μητροπολιτικός ναός του χωριού, και ο Σύλλογος των Ζατουνιτών διοργανώνει πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική.

Feast of the Virgin

ΖΥΓΟΒΙΣΤΙ (Χωριό) ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
6/8
Στις 6 Αυγούστου, εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, εορτάζει ο μητροπολιτικός ναός του χωριού, και ο Σύλλογος των Ζυγοβιστινών διοργανώνει πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική.

Κωνσταντίνου & Ελένης

ΚΑΡΚΑΛΟΥ (Χωριό) ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
21/5
Στις 21 Μαΐου, εορτή των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, εορτάζει ο μητροπολιτικός ναός του οικισμού.

Αγίου Ιωάννου Προδρόμου

ΜΑΡΚΟΣ (Οικισμός) ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
29/8
Στις 29 Αυγούστου, εορτή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, εορτάζει ο μητροπολιτικός ναός του χωριού, και ο Σύλλογος των Μαρκιωτών διοργανώνει πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική.

Προφήτη Ηλία

20/7
Στις 20 Ιουλίου, εορτή του Προφήτη Ηλία, εορτάζει το ομώνυμο ξωκλήσι του χωριού, και πολλές φορές ο Σύλλογος των Μαρκιωτών διοργανώνει το ίδιο βράδυ μέσα στο χωριό, πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική.

Feast of the Virgin

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ (Οικισμός) ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
31/8/2003
Στις 31 Αυγούστου, εορτή της Παναγίας, εορτάζει το ξωκλήσι της Παναγίας της Τριχερούσας, και ο Σύλλογος των Παλαιοχωριτών διοργανώνει στο χώρο του εξωκλησίου πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική.

Αγίων Αποστόλων

29/7/2003
Στις 29 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Αποστόλων, εορτάζει ο μητροπολιτικός ναός του χωριού, και ο Σύλλογος των Παλαιοχωριτών διοργανώνει πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική.

Παναγίας

ΠΑΝΑΓΙΑ (Χωριό) ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
8/9
Στις 8 Σεπτεμβρίου, εορτή της Παναγίας, ο Σύλλογος του χωριού διοργανώνει πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική.

Προφήτη Ηλία

20/7
Στις 20 Ιουλίου, εορτή του Προφήτη Ηλία, εορτάζει το ομώνυμο ξωκλήσι του χωριού, και πολλές φορές ο Σύλλογος των Παναγιωτών διοργανώνει το ίδιο βράδυ μέσα στο χωριό, πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική.

Παναγίας

ΡΙΖΟΣΠΗΛΙΑ (Χωριό) ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
8/9
Στις 8 Σεπτεμβρίου, εορτάζει το ξωκλήσι της Παναγίας στην περιοχή της Ταβέρνας, και ο Σύλλογος των Ριζοσπηλιωτών σε συνεργασία με το Σύλλογο του γειτονικού χωριού Κρυονερίου, διοργανώνουν πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική. Μάλιστα το πανηγύρι αυτό παλαιότερα ήταν ξακουστό και συγκέντρωνε πολύ κόσμο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ