gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΑ Λιμάνι ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Πυργαδικίων

ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΑ (Λιμάνι) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 23750 93204
Φαξ: +30 23750 93204
  Τα Πυργαδίκια αποτελούν το κατ' εξοχήν παραθαλάσσιο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Παναγίας, καθώς βρίσκονται χτισμένα αμφιθεατρικά στον Συγγιτικό κόλπο, μεταξύ των δύο χερσονήσων της Χαλκιδικής (Αγίου Όρους και Σιθωνίας). Διαθέτουν φυσικό λιμάνι στο Συγγιτικό κόλπο και εξαιρετικό κλίμα με μηδέν υγρασία στη στάθμη της θάλασσας, γεγονός που καθιστά τον οικισμό προνομιακό από άποψη οικιστικής καταλληλότητας.
  Η όψη και το μέγεθος του οικισμού άλλαξε και «σηματοδοτήθηκε», κυρίως μετά την οδική του σύνδεση με τη Μεγ. Παναγία και το κεντρικό οδικό δίκτυο το 1987, γεγονός που πυροδότησε μια γρήγορη ανάπτυξη. Περιλαμβάνει και τους οικισμούς του Αγίου Προδρόμου και της Ασσα. Εχει πληθυσμό περίπου 600 κατοίκους (542 απογραφή 2001) που ασχολούνται κυρίως με την αλιεία, τη γεωργία και τον τουρισμό (καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενοικιαζόμενα καταλύματα κ.λπ.). Ο πληθυσμός όμως, γίνεται πολύ μεγαλύτερος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον ανάγκες και παρεμβάσεις από την πλευρά του Δήμου. Προς την κατεύθυνση αυτή, σημαντικό έργο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, σε επίπεδο υποδομών, με στόχο την ισόρροπη τουριστική αλλά και γενικότερη ανάπτυξη του Δημ. Διαμερίσματος.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ