gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΛΑΜΠΕΙΑ Χωριό ΗΛΕΙΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Λάμπειας

  Η Λαμπεία ή Λάμπεια (Δίβρη) είναι ορεινό γραφικό χωριό της Αχαϊας, παλιό κεφαλοχώρι της ευρύτερης περιοχής, κοντά στα όρια με το νομό Αρκαδίας. Από το χωριό περνά ο δρόμος Τρίπολης - Πάτρας (111), που στη συνέχεια κατευθύνεται στα Τριπόταμα και από εκεί στην Τρίπολη, μέσω Βλαχέρνας και Λεβιδίου. Βρίσκεται στο μέσον περίπου της οδικής απόστασης Τρίπολης - Πάτρας, και απέχει 85 χιλ. από την Τρίπολη και 90 χιλ. από την Πάτρα. Το χωριό είναι σήμερα έδρα του Δήμου Λαμπείας και έχει 400 περίπου μόνιμους κατοίκους.
  Χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 900μ., στις πλαγιές του Λάμπειου όρους (Δίβρη) εντυπωσιάζει με τα όμορφα πετρόκτιστα σπίτια του, την πλούσια βλάστηση και τα πολλά νερά του. Το χωριό απλώνεται σε επτά ξεχωριστές γειτονιές και τα σπίτια κατεβαίνουν μέχρι την καταπράσινη ρεματιά. Γύρω του υπάρχουν πολλές πηγές, που είναι ονομαστές για το πεντακάθαρο νερό τους. Στην περιοχή υπήρχε κατά την αρχαιότητα η αρχαία κώμη Λαμπεία, της οποίας ελάχιστα λείψανα έχουν βρεθεί. Με δροσερό κλίμα το καλοκαίρι και συχνά χιονισμένο το χειμώνα, το χωριό προσφέρεται για χειμερινό και θερινό τουρισμό και είναι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών. Λειτουργεί ξενώνας και υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Λειτουργούν επίσης δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο.
  Οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τις αγροτικές εργασίες. Η περιοχή έχει πολλά ποίμνια και φημίζεται για τα καλά κρέατα και τα τυροκομικά της προϊόντα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ