gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 12 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΙ Δήμος ΛΕΥΚΑΔΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (12)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Ηλία

ΑΓΙΟΣ ΗΛΙΑΣ (Χωριό) ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλέφωνο: +30 26450 39225
Φαξ: +30 26450 39225
Πάνω από το Σύβρο βρίσκεται το χωριό Αγιος Ηλίας, χτισμένο σε μεγάλο υψόμετρο. Είναι το δεύτερο, πιο ορεινό χωριό του νησιού μετά την Εγκλουβή. Κι εδώ η βλάστηση λόγω ύψους είναι ελάχιστη. Παλιό καταφύγιο των κατοίκων από τις συχνές πειρατικές επιδρομές, αλλά και καλοκαιρινό κατάλυμα για τα κοπάδια της περιοχής. Στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Νυδρί προς τη Βασιλική ο επισκέπτης συναντά το Μαραντοχώρι, ένα κεφαλοχώρι με παράδοση.

Δημοτικό Διαμέρισμα Αθανίου

ΑΘΑΝΙ (Χωριό) ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλέφωνο: +30 26450 33146
Ορεινό γραφικό χωριό, πάνω από την παραλία Γιαλός. Ακολουθώντας την προς νότο διαδρομή, μέσα από ένα τραχύ, αλλά εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο κατά μήκος της βραχώδους νότιας ακτής, μπορεί κανείς να φτάσει στις θαυμάσιες παραλίες Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι. Η διαδρομή καταλήγει στο νοτιότερο σημείο του νησιού, στο Ακρωτήριο της Λευκάτας. Εδώ δίπλα βρέθηκαν ίχνη αρχαίου ναού του Απόλλωνα Λευκάτα. Από δω, σύμφωνα με τον αρχαίο ποιητή Μένανδρο, η ποιήτρια Σαπφώ από τη Λέσβο, έπεσε στα βράχια όταν ο Φαέθων δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της. Μπροστά μας απλώνεται το Ιόνιο πέλαγος. Το ηλιοβασίλεμα είναι μοναδικό.

Δημοτικό Διαμέρισμα Βασιλικής

ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Χωριό) ΛΕΥΚΑΔΑ
  Η Βασιλική αποτελεί το κέντρο της νοτίου Λευκάδας.
  Ένα πανέμορφο, κλασικό, ελληνικό ψαροχώρι, στην άκρη του ομώνυμου κόλπου είναι πρόθυμο να σας φιλοξενήσει. Αμμουδιές τεράστιες, πεντακάθαρες, θάλασσες πιο βαθιές ή πιο ρηχές ικανοποιούν τις επιθυμίες όλων. Η περιοχή της Πόντης έχει αξιολογηθεί ως μια από τις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για windsurfing εξαιτίας των ιδιαίτερων κλιματολογικών της συνθηκών.
  Στεφανωμένη από κατάφυτες πλαγιές, μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη εκτός από την υπέροχη αίσθηση της φύσης και την απόλαυση διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως της ιππασίας και της ποδηλασίας. Ferry-boats εκτελούν συνεχή δρομολόγια προς και από Πόρτο Κατσίκι, Αγιοφίλι, Κεφαλονιά και Ιθάκη.
  Η περιοχή έχει τη δική της νυχτερινή ζωή, που δεν υστερεί σε τίποτα από τη νυχτερινή ζωή της πόλης της Λευκάδας.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας (1998).

Δημοτικό Διαμέρισμα Δραγάνου

ΔΡΑΓΑΝΟ (Χωριό) ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλέφωνο: +30 26450 33443
Φαξ: +30 26450 33443

Δημοτικό Διαμέρισμα Σύβρου

ΣΥΒΡΟΣ (Χωριό) ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλέφωνο: +30 26450 39379
Φαξ: +30 26450 39379
Όλη η περιοχή του Σύβρου παρουσιάζει ιδιαίτερες και ποικίλες ομορφιές. Χαμηλότερα κυριαρχούν οι ελιές, ενώ καθώς το υψόμετρο μεγαλώνει εμφανίζονται αρκετά πλατάνια. Ο τόπος έχει πολλά νερά και αρκετές καλλιέργειες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα παλιών αγροτών, ο Σύβρος είχε τους περισσότερους νερόμυλους, 24 συνολικά, για τις ανάγκες των ντόπιων. Εδώ είναι και οι πηγές του φαραγγιού της Κερασιάς, που είναι από τα πιο όμορφα του νησιού. Όσοι αγαπούν τον περίπατο στη φύση σύντομα θα μπορούν να τον απολαύσουν σε μονοπάτια που περιδιαβαίνουν αυτά τα υπέροχα μέρη θαυμάζοντας τις ξεχωριστές φυσικές καλλονές του τόπου, καθώς και το όμορφο δάσος της Δάφνης. Κοντά στο Σύβρο βρίσκεται και η σπηλιά Καρούχα, που αξίζει κανείς να την επισκεφθεί.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ