ΛΕΥΚΑΔΑ (Νησί) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ - Greek Travel Pages

ΛΕΥΚΑΔΑ, Νησί, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Φιλικό URL: http://www.gtp.gr/Lefkada

ΛΕΥΚΑΔΑ συλλογή φωτογραφιών

Εμφανίζονται 10 από συνολικά 161 φωτογραφίες που βρέθηκαν για ΛΕΥΚΑΔΑ. Δείτε τις όλες.

ΛΕΥΚΑΔΑ Νησί ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ Εμφάνιση χάρτη

Παρουσίαση

  Η Λευκάδα ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων στο Ιόνιο Πέλαγος. Το νησί απέχει από την Ακαρνανία λιγότερο από 100 μέτρα. Συνδέεται με πλωτή γέφυρα με την ξηρά. Ο δίαυλος της Λευκάδας έχει πλάτος 50 μέτρα. Η Λευκάδα με έκταση 302,5 τ.χιλ., είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων κι έχει πληθυσμό 23.000 κατοίκους. Το νησί της Λευκάδας μαζί με τα γύρω νησάκια, Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό, Σκορπιό, Σκορπίδι, Μαδουρή, Σπάρτη, Θηλειά και Κυθρό, αποτελούν διοικητικά τον Νομό Λευκάδας. Πρωτεύουσα είναι η πόλη της Λευκάδας. Χωρίζεται σε 6 δήμους και 2 κοινότητες.
  Το κλίμα της Λευκάδας είναι μεσογειακό. Έχει μεγάλη ηλιοφάνεια και χαρακτηρίζεται από ήπιο χειμώνα με αυξημένες βροχοπτώσεις και ζεστό καλοκαίρι με δροσερούς ανέμους.
  Το νησί είναι κατά το 70% ορεινό. Έχει ψηλά βουνά με ψηλότερη κορυφή στο κέντρο τα Σταυρωτά (1182 μ.) Η δυτική πλευρά της Λευκάδας είναι απόκρημνη σχηματίζοντας πολλές εκτεταμένες παραλίες με άμμο. Διαθέτει επίσης στενά οροπέδια, εύφορες κοιλάδες και φαράγγια με πλούσια βλάστηση. Οι ελιές είναι απλωμένες παντού σ' όλο το νησί, ενώ τα κυπαρίσσια ξεφυτρώνουν εδώ κι εκεί δίνοντας μια άλλη ξεχωριστή όψη στο τοπίο. Στην αξιόλογη χλωρίδα του περιλαμβάνονται αρκετά δάση με πεύκα και μερικά με μία ειδική σπάνια ποικιλία δρυός. Μια άλλη ποικιλία πεύκων πανύψηλων και πυκνών που φυτρώνουν έως την άκρη της θάλασσας φύεται στο νησί Κάλαμος.
  Η Λευκάδα έχει αρκετά νερά, τα περισσότερα σε πηγές και άλλα που κατεβαίνουν σαν χείμαρροι από ψηλά σχηματίζοντας μάλιστα και μικρούς καταρράκτες. Η λιμνοθάλασσα της Λευκάδας στα βόρεια του νησιού αποτελεί έναν σημαντικό υγροβιότοπο για πολλά είδη πτηνών.
  Το τοπίο συμπληρώνουν τα ανθρώπινα έργα, παλαιά και σύγχρονα. Αγροτικά, όπως οι δεκάδες νερόμυλοι και υδρόμυλοι, τα ελαιοτριβεία, τα αλώνια, τα απλά λιθόκτιστα σπίτια, οι μοναδικές θολωτές πέτρινες καλύβες, που φανερώνουν το γεωργικό χαρακτήρα του νησιού. Οι αλυκές και τα ιχθυοτροφεία δίνουν άλλη μια ξεχωριστή πτυχή της Λευκαδίτικης ζωής. Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια στάθηκαν κι εδώ κέντρα στήριξης του ελληνισμού και του χριστιανισμού στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας και πρόσφεραν μέσα από τη βυζαντινή παράδοση και από δυτικές επιρροές καλλιτεχνική διέξοδο, δημιουργώντας ξεχωριστά έργα σε εικόνες και τοιχογραφίες. Η ίδια η πόλη της Λευκάδας με το ιστορικό της κέντρο, τα αστικά σπίτια με τα στενά καντούνια, το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, όλα αποτελούν τα ιδιαίτερα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου. Συνδέουν πολύτιμες μνήμες του παρελθόντος και οδηγούν στη Λευκάδα του σήμερα.
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχίας Λευκάδος

Βρείτε στην περιοχή ΛΕΥΚΑΔΑ

pin
101
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
264
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Σημαντικά νησιά
Ταχ. Κωδικός -
Τηλ. +30 26450
Υψόμετρο 1158 μέτρα
Γ. Μήκος 20o 38' 18.24" E
Γ. Πλάτος 38o 42' 49.09" N
Έκταση 301,1 km2

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
2011 22076
1991 19350
1981 19947
Ευρίσκεται:
Βόρεια (Β) της: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ Νησί, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ
Βρέχεται:
Ανατολικά (Α) από τον τόπο: ΜΑΛΑΚΟΠΗ Συνοικία, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΕΛΛΑΔΑ
Αρχαίοι τόποι του νησιού:

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις