ΛΙΝΔΟΣ (Κωμόπολη) ΡΟΔΟΣ - Greek Travel Pages

ΛΙΝΔΟΣ, Κωμόπολη, ΡΟΔΟΣ

Φιλικό URL: http://www.gtp.gr/Lindos
Φωτο: © Photo.Lux / Shutterstock

Παρουσίαση

  Στην ανατολική πλευρά του νησιού και σε απόσταση 55 χλμ. από την πόλη βρίσκεται η Λίνδος, η πόλη που έχτισε σύμφωνα με την παράδοση ο Λίνδος, αδελφός του Κάμειρου και του Ιαλυσού. Ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε εδώ, είχε σύνδεση και αλληλεπίδραση με τον μυκηναϊκό.
  Η πόλη γρήγορα έγινε σπουδαίο εμπορικό και ναυτικό κέντρο (από τον 8ο έως τον 6ο π.Χ. αιώνα), χτίζοντας πολλές αποικίες σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου. Συγχρόνως προόδευσε στα Γράμματα και τις Τέχνες. Λίνδιοι ήταν ο Κλεόβουλος, ένας από τους 7 σοφούς της αρχαίας Ελλάδας, ο ποιητής Πεισίνους και ο διάσημος γλύπτης Χάρης, δημιουργός του περίφημου Κολοσσού της Ρόδου.
  Κατά το μεσαίωνα η πόλη συνέχιζε να ακμάζει, ιδίως στη βιοτεχνία κεραμικών, την κεντητική και την υφαντική. Αργότερα υποτάχθηκε και αυτή στους Ιωαννίτες Ιππότες και έπειτα στους Τούρκους.
  Από την πολυτάραχη ζωή της σώζονται πολυάριθμα λείψανα που προκαλούν το θαυμασμό. Τα σπουδαιότερα βρίσκονται στην Ακρόπολη, όπου μπορεί να επισκεφτεί κανείς κατά σειρά, το ανάγλυφο πλοίο - μια τριήρη σκαλισμένη στο βράχο -, τη Στοά του ναού της Λίνδιας Αθηνάς, τα Προπύλαια και τέλος τον ίδιο το ναό. Μέσα στο ναό βρίσκονταν εικόνες των περίφημων ζωγράφων της αρχαιότητας, Ζεύξη, Απελλή και Παρράσιου. Πάνω στο μάρμαρο είχε χαραχτεί η 7η ωδή του Πινδάρου, που εξυμνούσε τα αθλητικά κατορθώματα του Ολυμπιονίκη Διαγόρα.
  Από τα μνημεία που βρίσκονται κάτω από την Ακρόπολη, αξιόλογα είναι ο Τάφος του Κλεόβουλου, το Θέατρο και ο Τάφος του Αρχοκράτη. Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα αρχοντικά του χωριού, καθώς και ο ναός της Παναγίας.
  Στην παραλία της Λίνδου, βρίσκεται και το λιμανάκι του Αγίου Παύλου, όπου σύμφωνα με την παράδοση, βγήκε ο Απόστολος Παύλος όταν έφτασε στη Ρόδο για να διδάξει τη νέα θρησκεία.
Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου.
Φωτο: © Photo.Lux / Shutterstock

ΛΙΝΔΟΣ συλλογή φωτογραφιών

Εμφανίζονται 10 από συνολικά 14 φωτογραφίες που βρέθηκαν για ΛΙΝΔΟΣ. Δείτε τις όλες.

Βρείτε στην περιοχή ΛΙΝΔΟΣ

pin
18
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
90
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Λιμάνι, Παραλία, Οικισμός παραδοσιακός-χαρακτηρισμένος, Τουριστικό θέρετρο, Εδρα δήμου, Κάστρο, Δημοτικό Διαμέρισμα, Αρχαία ονομασία
Ταχ. Κωδικός 85107
Τηλ. +30 22440
Υψόμετρο 13 μέτρα
Γ. Μήκος 28o 05' 09.07" E
Γ. Πλάτος 36o 05' 23.92" N

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 724
1981 807
Αποστάσεις:
49 Χιλιόμετρα Βόρειοβορειοανατολικά (ΒΒΑ) η πρωτεύουσα του νησιού: ΡΟΔΟΣ Πόλη, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ
Ευρίσκεται στα:
Ανατολικά (Α) παράλια του νησιού: ΡΟΔΟΣ Νησί, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ
Ευρίσκεται στον ίδιο χώρο με:
ΛΙΝΔΟΣ Αρχαία πόλη, ΛΙΝΔΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις