EN
Greek Travel Pages

ΑΣΤΡΟΣ (ASU), Λιμάνι, ΑΡΚΑΔΙΑ

Είστε εδώ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΣΤΡΟΣ
Φωτο: © Manolis Chavakis / Panoramio

ΑΣΤΡΟΣ συλλογή φωτογραφιών

Εμφανίζονται 10 από συνολικά 18 φωτογραφίες που βρέθηκαν για ΑΣΤΡΟΣ. Δείτε τις όλες.

ΑΣΤΡΟΣ Λιμάνι ΑΡΚΑΔΙΑ

Παρουσίαση

  Το Παράλιο Αστρος είναι το σημαντικότερο θερινό θέρετρο της Αρκαδίας. Απέχει 4 χιλ. από το (Μεσόγειο) Αστρος και 49 χιλ. από την Τρίπολη. Μπροστά του απλώνεται εκτεταμένη και ωραία παραλία, που φθάνει μέχρι τον Αγιο Ανδρέα. Τα τελευταία χρόνια ο οικισμός γνωρίζει αξιόλογη τουριστική και οικοδομική ανάπτυξη. Διαθέτει μεγάλο τουριστικών μονάδων, ενοικιαζόμενων δωματίων, εστιατορίων, κέντρων αναψυχής και καταστημάτων. Εχει 1500 περίπου μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι προέρχονται από τη γύρω περιοχή και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Το καλοκαίρι η κίνηση είναι ζωηρότατη και καταφθάνουν παραθεριστές από όλη την Ελλάδα.
  Στο Παράλιο Αστρος είναι κτισμένο στην περιοχή μικρής χερσονήσου αστεροειδούς σχήματος, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν "νησί". Στο σχήμα αυτό οφείλεται και η ονομασία της κωμόπολης. Η χερσόνησος καταλαμβάνεται από μικρό ύψωμα στην κορυφή του οποίου δεσπόζει μεσαιωνικό κάστρο, πάνω από το λιμάνι. Από εκεί η θέα προς τον Αργολικό κόλπο και το Αστρος είναι εξαιρετική. Το "νησί" αποτελεί και το γραφικότερο τμήμα της κωμόπολης με τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια του. Στην άκρη της προκυμαίας, κάτω από το κάστρο, υπάρχει όμορφο θερινό θεατράκι και φάρος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το θεατράκι φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων και παραστάσεων. Δίπλα, το γραφικό λιμάνι φιλοξενεί το καλοκαίρι πλήθος αλιευτικών, ιστιοφόρων και σκαφών αναψυχής.
  Η κεντρική πλατεία που βρίσκεται κάτω από το κάστρο, δίπλα στο λιμάνι, είναι κατάφυτη και περιστοιχίζεται από πλήθος κέντρων αναψυχής. Στο κέντρο της υπάρχει η προτομή του φιλικού και ήρωα του αγώνα του 21 Ι. Ζαφειρόπουλου.
  Ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει την παραμονή του εδώ με ημερήσιες εκδρομές στα γύρω αξιοθέατα: Στην έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού στην Εύα Κυνουρίας, στο Ελληνικό, στη μονή Λουκούς, στη μονή Μαλεβής, στον κοντινό υγροβιότοπο του Μουστού, στον Αγιο Ανδρέα, όπως και στα πανέμορφα χωριά του Πάρνωνα Αγιο Πέτρο, Καστάνιτσα, Πραστό, Πλάτανο και Σίταινα.
  Το Παράλιο Αστρους συνδέεται με τακτική οδική σύνδεση με την Αθήνα με λεωφορεία (διάρκεια 2 ώρες) και με την Τρίπολη (1 ώρα). Επίσης υπάρχει θαλάσσια σύνδεση, με "ιπτάμενα δελφίνια", με τον Πειραιά (διάρκεια 2.5 ώρες), τον Τυρό και το Λεωνίδιο.
  Από το Παράλιο Αστρος μπορεί κανείς να κατευθυνθεί νότια προς τον Αγιο Ανδρέα, τον Τυρό και το Λεωνίδιο, και βόρεια προς την Αργολίδα και την Αθήνα.
Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών

Βρείτε στην περιοχή ΑΣΤΡΟΣ

pin
67
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
31
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Πρόσθετες πληροφορίες για την περιοχή ΑΣΤΡΟΣ

Επιλέξετε μία ενότητα πληροφοριών από την παρακάτω λίστα ή πατήσετε εδώ για να τις δείτε όλες (15) μέλη μόνο


Σύνολο πληροφοριών της περιοχής: 158 πληροφορίες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 1006
1981 897

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Παραλία, Παραλίες ελεγχόμενες-ΥΠΕΧΩΔΕ, Τουριστικό θέρετρο, Χωριό, Οικισμός παραδοσιακός-χαρακτηρισμένος, Κάστρο, Βιότοπος, Δημοτικό Διαμέρισμα, Αρχαιολογικός χώρος, Αρχαία ακρόπολη
Αλλες ονομασίες ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΥΣ (Επίσημη ονομασία)
Ταχ. Κωδικός 22001
Τηλ. +30 27550
Υψόμετρο 10 μέτρα
Γ. Μήκος 22o 45' 51" E
Γ. Πλάτος 37o 24' 55.75" N

Ευρίσκεται στο:
ΚΑΛΛΙΣΤΩ, Παραλία, ΑΣΤΡΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ

Αποστάσεις:
48 Χιλιόμετρα Βορειοδυτικά (ΒΔ) η πρωτεύουσα του νομού: ΤΡΙΠΟΛΗ, Πόλη, ΑΡΚΑΔΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ

Ευρίσκεται πλησίον της:
ΕΥΑ, Αρχαίος οικισμός, ΑΣΤΡΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ

Αναχωρησεις πλοιων
Από

Copyright 1999-2019 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.