EN
Greek Travel Pages
Φιλικό URL: http://www.gtp.gr/Irea

ΗΡΑΙΑ, Δήμος, ΑΡΚΑΔΙΑ

Είστε εδώ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΚΑΔΙΑ ΗΡΑΙΑ

ΗΡΑΙΑ Δήμος ΑΡΚΑΔΙΑ

Παρουσίαση

  Στη δυτική Γορτυνία, με τον Αλφειό να τον χωρίζει από τον Ν. Ηλείας, απλώνεται ο Δήμος Ηραίας.
  Το πεδινό τμήμα της Κάτω Ηραίας, μοιάζει πολύχρωμο χαλί με σπάνια σχέδια, όταν το αντικρίζεις κατηφορίζοντας τον ελικοειδή δρόμο από τη Ζάτουνα.
  Η Ανω Ηραία είναι ημιορεινή, στολισμένη με πετρόχτιστους παραδοσιακούς οικισμούς. Είκοσι επτά χωριά και οικισμοί συνθέτουν το Δήμο Ηραίας που πήρε την ονομασία του από την Αρχαία Πόλη Ηραία, κτισμένη τότε στη δεξιά πλευρά του Αλφειού Ποταμού, εδώ που σήμερα βρίσκεται το χωριό "Αη Γιάννης". Το όνομά της αποδίδεται στη θεά Ηρα, παραστάσεις της οποίας εικονίζονται σε νομίσματα της αρχαίας Ηραίας του 6ου π.Χ. Αιώνα. Τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου είναι ο Αγιος Ιωάννης, η Αράχοβα, τα Κακουραίικα, η Κοκκινοράχη, ο Κοκκοράς, η Λιοδώρα, τα Λουτρά Ηραίας, του Λυκουρέση, η Λυσσαρέα, τα Οχθια, το Παλούμπα, ο Πυρρής, του Ράφτη, το Σαρακίνι Ηραίας, του Σέρβου, το Χρυσοχώρι και το Ψάρι.
  Η πρόσβαση στο Δήμο μπορεί να γίνει από διάφορες οδούς. Για όσους έρχονται από Τρίπολη η είσοδος γίνεται είτε από Δημητσάνα, είτε από Καρκαλού - γέφυρα Σερά - Σέρβου. Επίσης μπορεί να γίνει και από Λαγκάδια - Σταυροδρόμι - Κοκκινοράχη. Για όσους έρχονται από Πύργο η είσοδος γίνεται από Κοκλαμά - Γέφυρα Λάδωνα - Λιοδώρα - Λουτρά. Επίσης υπάρχει και η νότια είσοδος μέσω της γέφυρας του Αλφειού στο χωριό Σέκουλα, για όσους ταξιδεύουν από Ανδρίτσαινα.
  Μικρά και μεγάλα, όλα τα χωριά του Δήμου Ηραίας, συνδυάζουν την "άγρια" ομορφιά της ορεινής τους καταγωγής με την καμπίσια κελαρυστή από τα νερά τους μελωδία, όλα άρρηκτα "δεμένα" με μια πλούσια βλάστηση, που δεσπόζει στους βράχους, στις πλαγιές, στα επιβλητικά φαράγγια, στις κοιλάδες και στα πλούσια σε αναφλύζοντα νερά κεφαλάρια τους.
  Τα κτισμένα ορεινά Δημοτικά Διαμερίσματα είναι ιδεώδη για τους λάτρεις του χιονιού, ενώ τα χωριά του κάμπου, με το γλυκό και μαλακό κλίμα τους, μαγεύουν και γοητεύουν τους πεζοπόρους, χειμώνα-καλοκαίρι.
  Τα δροσερά κεφαλάρια ξεδιψούν το επισκέπτη σε κάθε Ηραιάτικο χωριό και τον ξεναγούν στο πλούσιο τοπίο με την πολυσύνθετη και ποικιλόμορφη παρθένα Αρκαδική Φύση. Το καλό κρασί, το ντόπιο τσίπουρο και οι φιλόξενοι κάτοικοι με τις ιστορίες τους είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη, που πρέπει να γευθεί το ντόπιο βραστό, το τυρί και τον τραχανά. Η τουριστική υποδομή είναι επαρκής στα περισσότερα χωριά αλλά και εκεί που απουσιάζει, υπάρχουν οι 3.044 μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου που αιχμαλωτίζουν κάθε επισκέπτη - περιηγητή, με την απαράμιλλη φιλοξενία τους, στην Γορτυνιακή Γη τους, την ΗΡΑΙΑ την ΩΡΑΙΑ.
Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ηραίας

Βρείτε στην περιοχή ΗΡΑΙΑ

pin
31
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
1
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Πρόσθετες πληροφορίες για την περιοχή ΗΡΑΙΑ

Επιλέξετε μία ενότητα πληροφοριών από την παρακάτω λίστα ή πατήσετε εδώ για να τις δείτε όλες (6) μέλη μόνο


Σύνολο πληροφοριών της περιοχής: 76 πληροφορίες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 2947

Γεωγραφικά Στοιχεία

Γ. Μήκος 21o 55' 32.41" E
Γ. Πλάτος 37o 37' 33.04" N

Εδρα του Δήμου είναι:
ΠΑΛΟΥΜΠΑ, Χωριό, ΗΡΑΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ

Συνορεύει:
Νοτιοανατολικά (ΝΑ) με: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ, Δήμος, ΑΡΚΑΔΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ
Βόρεια (Β) με: ΤΡΟΠΑΙΑ, Δήμος, ΑΡΚΑΔΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ
Νότια (Ν) με: ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ, Δήμος, ΗΛΕΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ
Νότια (Ν) με: ΑΛΙΦΕΙΡΑ, Δήμος, ΗΛΕΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ
Βορειοανατολικά (ΒΑ) με: ΛΑΓΚΑΔΙΑ, Δήμος, ΑΡΚΑΔΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ

Πήρε το όνομα του τόπου:
ΗΡΑΙΑ, Αρχαία πόλη, ΑΡΚΑΔΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαίοι τόποι στα όρια του Δήμου:
ΜΕΛΑΙΝΕΑΙ, Αρχαία πόλη, ΗΡΑΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ

Αναχωρησεις πλοιων
Από

Copyright 1999-2019 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.