ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ (Μοναστήρι) ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ - Greek Travel Pages

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, Μοναστήρι, ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ Μοναστήρι ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ Εμφάνιση χάρτη

Παρουσίαση

  Η Ιερά Γυναικεία κοινοβιακή Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αιγίου βρίσκεται σε θαυμάσια τοποθεσία του ομώνυμου βουνού "Αγιάννης" σε υψόμετρο 870 μ. με υπέροχη θέα προς την θάλασσα. Σύμφωνα με Πατριαρχικά σιγγίλια του 17ου και 18ου αι. Η ίδρυση της Μονής ανάγεται στο τέλος του 16ου αιώνος.
   Στην τοποθεσία, όπου η Μονή, έλαβε χώρα η γνωστή στην ιστορία ως "μάχη του Τσετσεβού" (17 Ιουλίου 1827). Σώζεται η επίσημη αλληλογραφία των οπλαρχηγών, που συμμετείχαν, με τον Αρχηγό των Πελοποννησιακών στρατευμάτων, Θ. Κολοκοτρώνη. Προς τιμήν των 80 αγωνιστών που έπεσαν ηρωϊκά, σε απόσταση 150 μ. περίπου νότια της Μονής, έχει στηθεί ηρώον, όπου τελείται ετήσιο μνημόσυνο παρουσία των Αρχών και πλήθος λαού.
  Στο Ιερό Βήμα του Καθολικού σώζεται παλαιά τοιχογραφία Βυζαντινής τεχνοτροπίας. Σε ασημένια θήκη φυλάσσονται "Αχραντα Πάθη" (τεμάχιο Τιμίου ξύλου, σπόγγου, ακάνθινου στεφάνου, λίθου), επίσης τίμια λείψανα Αγίων.
   Το 1987 ... το έως τότε μετόχι της Ι. Μ. Ταξιαρχών μετατράπηκε με Προεδρικό διάταγμα σε Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή ... ανακαινίσθηκε το σχεδόν ερειπωμένο μικρό κτίριο της Μονής και το Πάσχα του 1988 εγκαταστάθηκαν οι πρώτες Αδελφές. Ο αείμνηστος π. Ευσέβειος... ανακαίνισε αρχικά πλήρως το Καθολικό της Μονής. Στην συνέχεια αναδύθηκε σ' ένα τιτάνιο αγώνα και κατώρθωσε πολύ γρήγορα να θεμελιώσει και να ολοκληρώσει το νέο λαμπρό Μοναστηριακό συγκρότημα - με δύο περικαλλή παρεκκλήσια -, για τις ανάγκες και δραστηριότητες της πολυμελούς Μοναστηριακής Αδελφότητας.
   Οι αδελφές - με επιστημονική κατάρτιση οι περισσότερες - δίνουν τη μαρτυρία του Ορθόδοξου Μοναχισμού με την πλούσια λατρευτική ζωή, την αδιάλειπτη προσευχή, το εργόχειρο (Αγιογραφία, εκκλησιαστικό χρυσοκέντημα) και την εγκάρδια φιλοξενία στους προσκυνητές. Oι αδελφές ιατροί της Μονής προσφέρουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής. Κύριο μέλημα των μοναζουσών είναι η προσωπική πνευματική τους κατάρτιση και η οικοδομή των προσκυνητών, σύμφωνα με τις υποθήκες του μακαριστού Κτίτορος π. Ευσεβίου.

Ωράριο Επισκέψεων: 7 π.μ. - 1 μ.μ. και 3 μ.μ. 6 μ.μ.
Ημέρες πανηγύρεων : Αγ. Ιωάννου Θεολόγου (8 Μαϊου και 26 Σεπτεμβρίου). Αγίας Μαρίνης (17 Ιουλίου) και των Παρεκκλησίων : Αγίου Αλεξίου (17 Μαρτίου), Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου), Γενεσίου της Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου).

Βρείτε στην περιοχή ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

pin
0
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
0
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Πρόσθετες πληροφορίες για την περιοχή ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Επιλέξετε μία ενότητα πληροφοριών από την παρακάτω λίστα ή πατήσετε εδώ για να τις δείτε όλες (3) μέλη μόνο
Σύνολο πληροφοριών της περιοχής: 3 πληροφορίες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή

Γεωγραφικά Στοιχεία

Ταχ. Κωδικός 25100
Τηλ. +30 26910
Υψόμετρο 940 μέτρα
Γ. Μήκος 21o 57' 44.69" E
Γ. Πλάτος 38o 14' 17.52" N

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 20
Αποστάσεις:
14 Χιλιόμετρα η πρωτεύουσα της επαρχίας: ΑΙΓΙΟ Πόλη, ΑΧΑΪΑ , ΕΛΛΑΔΑ

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις