ΕΡΜΙΟΝΗ (Κωμόπολη) ΑΡΓΟΛΙΔΑ - Greek Travel Pages

ΕΡΜΙΟΝΗ, Κωμόπολη, ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Φωτο: © TakB / Shutterstock

Παρουσίαση

  Μια πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη ή αλλιώς μια πόλη-νησί, όπως την έχουν χαρακτηρίσει. Είναι η έδρα του ομώνυμου δήμου. Αποτελείται από τους οικισμούς: Αχλαδίτσα, Ποδάρι, Πετροθάλασσα, Αγ. Ανάργυροι, Κουβέρτα, Κινέτα.
  Η Ερμιόνη προσφέρει ιδανικές διακοπές συνδυάζοντας αρμονικά τη γαλήνη της νησιώτικης ατμόσφαιρας με τη ζωηρή διασκέδαση. Η θάλασσα που την αγκαλιάζει από δυο πλευρές σχηματίζει στο βοριά το λιμάνι, που είναι το κατεξοχήν εμπορικό κέντρο της πόλης και στο νοτιά τα Μανδράκια. Στα γραφικά ταβερνάκια και στα παραδοσιακά καφενεία με τα απλωμένα χταπόδια και τα δίχτυα των ψαράδων ολόγυρα, μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει το κρασί ή το ουζάκι του με ολόφρεσκο θαλασσινό μεζέ. Τα Μανδράκια είναι η πιο ζωντανή περιοχή της πόλης, προσφέροντας διασκέδαση μέχρι πρωίας.
  Ανηφορίζοντας μέσα από τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα όμορφα σπίτια της Ερμιόνης, φτάνει κανείς στην πλαγιά του αρχαίου λόφου “Πρωνός” που την κορυφή του στολίζει ένα εκκλησάκι σε νησιώτικο ρυθμό, η Αγία Ερμιόνη, χτισμένο στα θεμέλια του ναού της θεάς Ηρας και προσφέρει μια μοναδική θέα. Ο ορίζοντας ανατολικά φτάνει ως το Δοκό (ευρήματα από το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο),την Υδρα και ακόμα μακρύτερα. Το μάτι από κει ψηλά αντικρύζει και τον κάμπο, γνωστό για τα εκλεκτά προϊόντα, “ρόδια ερμιονίτικα”, μοναδική ελληνική καλλιέργεια, εσπεριδοειδή και κυρίως το φημισμένο λάδι. Αλλος ένας περίπατος που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι στο Μύλο που βρίσκεται στο λόφο Κρόθι απέναντι από το λιμάνι. Η θέα της Ερμιόνης από εκεί είναι μαγευτική.
  Το μπάνιο σας σε πεντακάθαρα νερά θα το απολαύσετε εκτός από τις παραλίες του Μπιστίου, σε αμμουδερές παραλίες που βρίσκονται γύρω από την Ερμιόνη, την Κουβέρτα, το Σεντόνι, Πετροθάλασσα, Αγ. Δημήτριο, Δάρδιζα και τις ακτές της Θερμησίας και Πλέπι.
  Οι εκδηλώσεις που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στην Ερμιόνη είναι: το “γιάλα-γιάλα” των Θεοφανείων, μοναδικός και ξεχωριστός τρόπος εορτασμού των, τα κούλουμα στα Μανδράκια την Καθαρά Δευτέρα, το κάψιμο του Ιούδα την Κυριακή του Πάσχα, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αυγούστου με αποκορύφωμα το Χορωδιακό Φεστιβάλ.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ερμιόνης.
Φωτο: © TakB / Shutterstock

ΕΡΜΙΟΝΗ συλλογή φωτογραφιών

Βρείτε στην περιοχή ΕΡΜΙΟΝΗ

pin
13
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
15
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Λιμάνι, Φυσικό λιμάνι, Οικισμός παραδοσιακός-χαρακτηρισμένος, Εδρα δήμου, Νεότερα μνημεία, ΕΛ.ΤΑ. Γραφείο
Ταχ. Κωδικός 21051
Ταχ. Κωδικός 21051
Τηλ. +30 27540
Υψόμετρο 11 μέτρα
Γ. Μήκος 23o 14' 55.74" E
Γ. Πλάτος 37o 23' 06.95" N

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 2334
1981 2458
Αποστάσεις:
80 Χιλιόμετρα Βορειοδυτικά (ΒΔ) η πρωτεύουσα του νομού: ΝΑΥΠΛΙΟ Πόλη, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ
196 Χιλιόμετρα Βόρεια (Β) η πρωτεύουσα της χώρας: ΑΘΗΝΑ Πόλη, ΑΤΤΙΚΗ , ΕΛΛΑΔΑ
Ευρίσκεται στον ίδιο χώρο με:
ΕΡΜΙΟΝΗ Αρχαία πόλη, ΑΡΓΟΛΙΔΑ , ΕΛΛΑΔΑ
Αρχαίοι τόποι στα όρια του Δημ. Διαμερίσματος:
ΑΧΕΡΟΥΣΙΑ Αρχαία κωμόπολη, ΕΡΜΙΟΝΗ , ΕΛΛΑΔΑ

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις